Peste 100 de tineri din Gorj vor să devină jandarmi

337

Peste 100 de tineri din judeţul Gorj s-au arătat până în prezent interesaţi de o viitoare carieră în Jandarmeria Română. Fie că vor să urmeze cursurile Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”, fie că se îndreaptă spre şcolile de subofiţeri, tinerii gorjeni au luat cu asalt Inspectoratul de Jandarmi Judeţean (IJJ) Gorj pentru a-şi depune dosarele în vederea participării la examenele de admitere în instituţiile de învăţământ din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Potrivit informaţiilor primite de la reprezentanţii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Gorj, peste 100 de tineri din judeţ, din care doi de etnie rromă, şi-au depus, până în prezent, dosarele de recrutare pentru Şcoala de Subofiţeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” din Drăgăşani. Asta în condiţiile în care anul trecut, pentru aceeaşi instituţie de învăţământ au fost recrutaţi 33 de candidaţi, din care 9 femei, fiind admişi opt dintre aceştia. Perioada de depunere a dosarelor de recrutare pentru şcolile de subofiţeri jandarmi nu s-a încheiat încă.

11 candidaţi pentru Academia „Alexandru Ioan Cuza”
La examenul de admitere la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” Bucureşti – arma Jandarmi vor participa anul acesta 11 candidaţi din judeţul Gorj, între care şi subofiţeri din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Gorj. „Pentru Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” au fost recrutaţi 11 candidaţi, o femeie şi zece bărbaţi. Trei dintre aceştia, subofiţeri în cadrul IJJ Gorj, şi-au depus dosarele pentru învăţământul cu frecvenţă redusă”, a declarat Alin Ivan, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Gorj. Acesta a mai precizat că anul trecut la concursul de admitere la Academia „Alexandru Ioan Cuza” – arma Jandarmi au participat nouă candidaţi din Gorj, între care trei femei şi doi pentru învăţământul cu frecvenţă redusă, fiind admişi patru dintre aceştia.

300 de locuri pentru viitorii jandarmi
În 2014, Jandarmeriei Române i-au fost aprobate în vederea recrutării candidaţilor pentru participarea la concursul de admitere în instituţiile de învăţământ militar ale M.A.I. şi ale M.Ap.N. un număr total de 303 locuri, după cum urmează: 45 de locuri, din care 5 pentru învăţământul cu frecvenţă redusă, la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” Bucureşti, 125 de locuri la Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgăşani (din care 3 locuri pentru rromi şi 2 locuri pentru alte minorităţi), 125 de locuri la Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi „Petru Rareş” Fălticeni, 2 locuri la Academia Tehnică Militară Bucureşti şi 6 locuri la Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu. Concursul de admitere în Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” se desfăşoară în perioada 20 iulie – 04 august 2014, iar pentru şcolile postliceale în perioada 06 – 14 septembrie 2014, conform graficelor stabilite de către instituţiile de învăţământ.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here