Peste 100 de job-uri, în plan local

228

Reprezentanţii Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj anunţă peste 100 de locuri de muncă vacante în judeţul Gorj, în diferite domenii de activitate. Şomerii pot opta, astfel, pentru un job de agent de securitate, asistent farmacist, barman, lucrător gestionar, bucătar sau consilier juridic.

Din cele 104 de locuri de muncă, disponibile în judeţ, o parte sunt adresate şi persoanelor cu studii superioare. Oferta cuprinde posturi pentru: consilier juridic, maistru construcţii civile, industriale şi agricole, inginer construcţii civile, industriale şi agricole, dar şi agent de securitate, asistent farmacist, barman, lucrător gestionar, bucătar, electrician auto, dulgher restaurator, fierar betonist, frezor universal, îngrijitor animale, lăcătuş mecanic, manipulant mărfuri, mecanic auto, operator imagine, strungar universal, sudor, sudor cu arc electric acoperit sub strat de flux, tâmplar universal precum şi zidar pietrar.
În scopul creşterii şanselor absolvenţilor, de încadrare în muncă, în data de 27 septembrie, AJOFM Gorj va organiza Bursa Locurilor de Muncă pentru absolvenţi.

Şomeri, tot mai mulţi
Numărul de șomeri înregistrați, existent la sfârșitul lunii iunie 2013 (10.112 persoane) a crescut în decursul lunii iulie 2013, ajungând la 11.432 persoane, ca urmare a fluxului de intrări și ieșiri înregistrate. Astfel, numărul de șomeri intrați în evidențele AJOFM Gorj în luna iulie 2013 a fost de 2.588 persoane, după cum urmează: 2.432 persoane prin înscrieri noi, 129 persoane prin reactivări. La șomeri neindemnizați, categoriile cele mai afectate de șomaj sunt cele cu vârsta sub 25 ani-2.113 persoane (28.13%), urmate de categoria 40-49 ani – 1.744 persoane (23.22%). Derularea Programului de Ocupare a Forței de Muncă, în luna iulie 2013, a condus la crearea și ocuparea a 370 locuri de muncă, din care 121 pentru femei.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here