Peste 100 de cereri pentru cazare în căminele UCB

192

camin studentesc-cameraPentru anul universitar 2011-2012, Universitatea „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu a pus la dispoziţia studenţilor săi 112 locuri în cele trei cămine pe care le deţine. Au fost depuse 108 cereri, până în prezent finalizându-se distribuirea acestora.

Cele mai multe dintre locuri sunt disponibile la Complexul Studenţesc Debarcader; acesta este şi preferatul studenţilor, deoarece oferă cele mai bune condiţii de cazare.

Universitatea „Constantin Brâncuşi” (UCB) din Târgu-Jiu s-a pregătit pentru începerea noului an universitar. Pentru studenţii care doresc să se cazeze într-unul dintre cele trei cămine ale universităţii, pentru anul universitar 2011-2012, s-au alocat 112 de locuri, potrivit prorectorului Mihai Cruceru.

Cele mai multe locuri sunt la Debarcader

Aproape jumătate dintre aceste locuri sunt disponibile la Complexul Studenţesc Debarcader. Acolo, conform declaraţiei prorectorului Mihai Cruceru, sunt disponibile 50 de locuri în 26 de camere moderne; de asemenea, acest cămin oferă bune condiţii şi pentru petrecerea timpului liber. Complexul Studenţesc Debarcader dispune de cantină, sală de gimnastică, bazin de înot, terenuri de fotbal, volei, handbal, tenis. Studenţii sunt încântaţi de dotările de la complexul din Debarcader şi, chiar dacă tarifele percepute sunt mai mari, comparativ cu cele din celelalte două cămine, tinerii preferă confortul din acest complex.

36 de locuri la Drăgoieni şi 26 la Liceul Nr.2

Pe lângă cele 50 de locuri de la Debarcader, Universitatea „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu mai pune la dispoziţia studenţilor săi şi 36 de locuri în căminul de la Casa Agronomului (Drăgoieni) şi 26 la Complex Studenţesc Nr.2 (în curtea Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj). Cât priveşte taxele de cazare, acestea încă nu au fost stabilite, dar vor fi aprobate în şedinţa Senatului din data de 30 septembrie. Trebuie amintit faptul că anul trecut, la aceste cămine tarifele au fost mai mici decât la Complexul Studenţesc Debarcader, dar lipsea masa de prânz, fiind asigurată numai cazarea. Astfel, la căminul de lângă Inspectoratul Şcolar Judeţean, taxa a fost de 170 lei pe lună, de persoană, iar după aplicarea subvenţiei de 95 de lei, studenţii au achitat numai 75 lei pe lună, de persoană. La Casa Agronomului (Drăgoieni), taxa a fost de 120 lei pe lună, din care s-a scăzut subvenţia şi a rezultat suma de 25 lei pe lună de student.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here