Peste 1.100 de gorjence, diagnosticate cu cancer la sân

376

Mii de persoane din judeţul nostru se regăsesc în statisticile Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), având o formă de cancer. Numai pe parcursul anului trecut au fost confirmate 788 de cazuri noi. Cele mai răspândite forme de cancer sunt în rândul femeilor, nu mai puțin de 1.149 de gorjence suferind de cancer la sân, după cum se arată în evidențele DSP.

Cancerul afectează mii de persoane numai la nivelul judeţului nostru. Boala apare ca urmare a diviziunii necontrolate a anumitor celule cu caracteristici aparte, determinând astfel apariţia unei mase tumorale. Aceste celule de la care porneşte diviziunea necontrolată au denumirea de celule primare. Dintre celulele primare ce formează tumora se pot desprinde celule care pot intra în circulaţie însămânţând alte zone şi dând naştere unor tumori secundare, denumite metastaze. Celulele tumorilor metastatice păstrează tipul celulelor primare din tumorile de provenienţă.

1.149 de gorjence, diagnosticate cu cancer la sân
De la an la an, numărul cazurilor de cancer creşte într-un mod alarmant. În 2015, la nivelul judeţului nostru, au fost diagnosticate cu cancer 827 persoane, iar în 2016 alte 788. Cele mai frecvente tipuri de cancer sunt cele de sân, col uterin sau cancer bronhopulmonar. “Pe parcursul anului 2015 au fost diagnosticate cu cancer 827 de persoane și în 2016 au mai fost confirmate încă 788 cazuri. Dintre acestea, 83 de persoane au fost diagnosticate cu cancer la sân, 46 cu cancer de col uterin. În total, în Gorj sunt 839 cazuri de cancer de col uterin şi 1.149 cazuri de cancer la sân”, a explicat Elena Piţian, purtător de cuvânt al DSP Gorj.
Cancerul mamar este o afecţiune în care celulele care alcătuiesc sânii, încep să crească anormal într-o manieră necontrolată. Acesta este cel mai frecvent tip de cancer la femei.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here