Pesediştii prezintă dosarul fraudelor

446

DSCN0004Liderii PSD Gorj susţin, în continuare, că deţin dovezi palpabile conform cărora alegerile prezidenţiale, în judeţul nostru, nu s-au desfăşurat întocmai conform legii.

Aceştia au făcut public că la o secţie din Drăguţeşti membrii biroului electoral au semnat un proces verbal în alb, acesta fiind o dovadă clară de fraudare a rezultatului alegerilor. Un fapt similar s-a înregistrat, se pare, şi la Bustuchin.

Şeful de campanie prezidenţială al PSD Gorj , Gheorghe Milosteanu, crede, în continuare, că demersul social-democraţilor va avea succes la Curtea Constituţională deoarece există dovezi clare că alegerile prezidenţiale au fost fraudate. ,,Dacă luăm în calcul semnalele pe care le-am primit aproape din toate localităţile judeţului Gorj, în ceea ce priveşte frauda electorală, este foarte clar că alegerile nu au fost câştigate de Traian Băsescu, au fost pierdute de către români în detrimentul furtului şi a fraudei care s-a desfăşurat în timpul campaniei electorale şi în ziua votului”, a declarat, ieri, Gheorghe Milosteanu, şeful de campanie al PSD Gorj. ,,Am avut semnale începând de la Bumbeşti-Ciocadia, Crasna, Muşeteşti, Padeş, Arcani, Bolboşi, Mătăsari, Dragoteşti, Turceni, Turburea, Cruşeţ, Stoina, prin care ni se semnalau că oamenii PD-L-ului împart produse, mărfuri, plocoane pentru a momii şi a determina electoratul să voteze cu Traian Băsescu. Am sesizat, în foarte multe cazuri, poliţia, şi prin telefonul 112 dar şi prin telefonul posturilor locale de poliţie. S-au început o serie întreagă de cercetări, unele fapte au fost şi sancţionate, au fost duse la finalitate, iar oamenii care dădeau plocoane şi bani şi forţau electoratul să voteze într-un anumit fel au fost amendaţi. La fel, persoanele care stăteau la intrarea în secţiile de votare şi ameninţau şi intimidau au fost sancţionate”, a completat Milosteanu.
Preşedinţi cu condamnări
Reprezentanţii PSD Gorj au făcut public ieri că li s-au confirmat anumite dubii legate de şefii secţiilor de votare din judeţ. ,,În judeţul Gorj am avut preşedinţi de secţii de votare care au avut la activ şi au condamnări. Am avut secţii de votare în care preşedintele şi locţiitorul său erau soţ şi soţie. Am avut semnale foarte clare că în anumite secţii, preşedinţii au intrat cu alegătorii în cabinele de vot pentru a le arăta cum să voteze. Este foarte clar că acei oameni au votat cu PD-L-ul pentru că oamenii erau puşi acolo de acest partid. Unele se regăsesc şi la nivel de ţară”, a menţionat Gheorghe Milosteanu.
Solicitare scrisă la Parchet şi IPJ Gorj
Pesediştii nu s-au limitat să centralizeze doar aceste sesizări şi dovezi la nivel judeţean şi să le trimită la centru. Ei au făcut un demers destul de important şi către poliţie şi parchet. ,,Am făcut sesizare, prin adresă scrisă către Parchetul Judeţean şi către Inspectoratul Judeţean de Poliţie (IPJ) să ne comunice care sunt dosarele penale deschise pentru cercetarea celor care au încălcat legea în campania electorală şi pe data de 6 decembrie la semnalele transmise de noi. La semnalele pe care le-am dat la 112 dar şi prin cele adresate la posturile locale de poliţie. Aşteptăm să primim aceste rezultate, să le trimitem şi noi la Bucureşti ca să stea la baza contestaţiei pe care noi am formulat-o la nivel naţional în vederea anulării alegerilor prezidenţiale”, spune şeful de campanie al PSD Gorj.
Procese verbale semnate în alb
Ciprian Florescu, purtătorul de cuvânt al PSD Gorj, susţine de asemenea că la Drăguţeşti la secţia de votare specială, nr. 241, membrii biroului electoral au fost puşi să semneze un proces verbal în alb pentru a fi folosit pentru fraudarea alegerilor. Un document asemănător s-a semnat şi al Bustuchin, şefii secţiei de votare motivând că au nevoie de acest proces verbal dacă cumva documentul pe care trebuia să îl prezinte la BEJ Gorj. ,,O persoană de bine, supărată, care nu are apartenenţă la PSD şi surpriză, chiar stupefacţie, ne-a prezentat un proces verbal semnat de toţi reprezentanţii partidelor şi toţi şefii secţiilor de votare, ştampilat, în alb. Asta constituie o tentativă de fraudare din toate punctele de vedere”, a anunţat Florescu.
Anamaria STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here