Pesediştii nu i-au găsit înlocuitor lui Cornel Popescu

363

consilieri judeteani deschidereConsilierii judeţeni ai PSD s-au fost întrunit ieri într-o şedinţă ce se dorea a fi pentru stabilirea celui care ar urma să fie propus pentru postul de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Gorj.

Mai mulţi pesedişti şi-au anunţat deja intenţia de a candida pentru această funcţie, preferaţi fiind însă Vasile Râbu şi Gheorghe Milosteanu. Scopul şedinţei s-a modificat însă, tema discuţiei fiind schimbată.

Şedinţa din sala D a Consiliului Judeţean Gorj s-a ţinut ieri cu uşile închise fiind considerată de preşedintele acestui for, Ion Călinoiu, drept o şedinţă internă de lucru. Consilierii ştiau însă că în cadrul acesteia se vor discuta propunerile pentru postul deţinut de Cornel Popescu, ce va intra la cerere în pensie pe caz de boală. Scopul şedinţei a fost însă altul, susţin consilierii judeţeni, care menţionează că nu era echitabil să râvnească un post care este încă ocupat de Cornel Popescu. Cu o zi în urmă însă, se vehicula că nu mai puţin de şase consilieri judeţeni ai PSD doreau să candideze pentru acest post ei fiind Andrei Maioreanu, Vasile Râbu, Gheorghe Milosteanu, Elvira Şarapatin, Ciprian Florescu şi Radu Teodorescu. O parte dintre aceşti consilieri au menţionat ieri doar că funcţia în cauză revine PSD şi nu PD-L, spunând, de asemenea, că sunt foarte mulţi politicieni de calibru, printre ei, pentru acest post. Consilierul judeţean Puiu Diaconescu a fost singurul care nu s-a ferit să spună că îi preferă pentru postul de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Gorj pe Vasile Râbu şi pe Gheorghe Milosteanu. Discuţiile purtate ieri vor continua, consilierii judeţeni menţionând că în cadrul şedinţei nu s-ar fi luat nicio măsură pentru stabilirea celui care va urma să îl înlocuiască pe Cornel Popescu. Liderul PD-L Gorj, Ionel Manţog se anunţă însă drept contracandidat în această cursă pentru locul de vicepreşedinte al CJ Gorj.
PRM nu negociază cu PSD Gorj
PRM Gorj nu va negocia cu PSD o eventuală susţinere a vreunui social-democrat pentru ocuparea postului de vicepreşedinte la Consiliul Judeţean. Liderul filialei, Ion Fugaru, spune că nimeni de la PSD Gorj nu i-a propus să poarte vreo discuţie pe această temă. El afirmă că nu se va milogi la social-democraţi şi nu va avea vreo negociere cu aceştia, Fugaru susţinând că liderii PSD Gorj se cred „conducători pe viaţă” ai judeţului.
Şeful PRM Gorj spune că, în schimb, a avut discuţii cu reprezentanţii PDL şi PNL din judeţ în vederea formării unei noi alianţe la nivelul Consiliului Judeţean. Fugaru declară că organizaţia pe care o conduce este interesată să susţină orice proiect politic menit să diminueze criza economică la nivel de judeţ, acesta precizând că implicarea respectivă poate fi şi una benevolă. PRM are doi reprezentanţi în Consiliul Judeţean Gorj, şi poate alături de cei 15 consilieri ai PDL şi PNL să contribuie la formarea unei noi majorităţi, după ce, în vara lui 2008, dar şi în mandatele anterioare, filiala a fost de partea PSD.
ANAMARIA STOICA, Gelu IONESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here