Pesediştii gorjeni votează pentru susţinerea lui Ponta

273

victor-pontaEmulaţie în rândurile pesediştilor gorjeni. Aceştia vor stabili astăzi ,în cadrul Conferinţei Judeţene Extraordinare, ce are loc la Teatrul ,,Elvira Godeanu”, lista delegaţilor ce vor pleca

sâmbătă la Bucureşti pentru a susţine candidatura la preşedinţia partidului a lui Victor Ponta. Ieri după-amiază liderii locali ai social-democraţilor s-au întâlnit la sediul partidului în şedinţă de Birou Executiv, în care au stabilit ordinea de zi a conferinţei, alcătuită din patru puncte principale.

Pe lângă analiza activităţii politice a organizaţiei judeţene, participanţii vor trebui să voteze şi propunerile privind modificarea statutului PSD ce vor fi înaintate în primă fază Consiliului Naţional, precum şi propunerile de modificare pentru programul politic social-democrat. Deşi filialele din teritoriu se aşteptau ca organizarea întâlnirii de astăzi să aibă ca prioritate alegerea preşedintelui de la judeţ, în cadrul Conferinţei prioritate va avea organizarea deplasării la Bucureşti. Chiar dacă susţinerea lui Ponta este ultimul punct pe ordinea de zi, acesta are de fapt cea mai mare importanţă la ora actuală pentru liderii PSD Gorj. Victor Ponta va fi prezent şi el la orele 11.00 la Teatrul „Elvira Godeanu”, ca reprezentant al Biroului Permanent Naţional (BNP). Cu toate că există voci ce s-au exprimat pentru susţinerea lui Geoană, marea majoritate a celor din organizaţia judeţeană consideră că deputatul de Gorj poate avea şanse reale de reuşită în cursa pentru şefia partidului la nivel naţional.
De partea lui Ponta
Purtătorul de cuvânt al PSD Gorj, Ciprian Florescu, a declarat că „Astăzi cei 200 de delegaţi vor vota susţinerea lui Ponta. Numai că este simplu de anticipat care va fi rezultatul votului având în vedere că Victor Ponta este membru al organizaţiei judeţene şi deputat de Gorj. Este firesc ca toată suflarea pesedistă gorjeană să-l susţină pe Ponta”. La Congresul Extraordinar de sâmbătă ce se va desfăşura la Romexpo, din partea judeţului nostru vor participa 43 de delegaţi. Votul va fi exprimat în mod secret, în baza mandatului fiecărui participant.
Cârciumaru îl susţine dar rămâne sceptic
Candidatura deputatului Ponta la şefia partidului social-democrat eclipsează toate celelalte probleme interne ale organizaţiei. Preşedintele PSD Gorj, Florin Cârciumaru, spunea că depunerea candidaturii tânărului politician a fost o surpriză pentru cei din judeţ. Cârciumaru crede totuşi că pasul a fost făcut destul de târziu iar Victor Ponta nu va avea timpul necesar pentru a-şi face o campanie serioasă. Cu toate acestea liderul judeţean consideră ca fiind o mândrie pentru filială ca un membru al acesteia să se bată la primul nivel în ierarhia partidului. „Pentru toată lumea candidatura domnului Ponta este o surpriză. Este o surpriză şi pentru dânsul, deoarece este cam târziu. Părerea mea este că nu are timp să-şi facă o campanie. Consider că este o figură politică foarte cunoscută şi cred că toate organizaţiile vor analiza foarte bine cine trebuie să conducă în continuare Partidul Social-Democrat” declara Florin Cârciumaru.
Popeangă vorbeşte despre o strategie
Depunerea candidaturii nu a fost una întâmplătoare. Cel puţin aşa susţine un alt deputat de Gorj, social-democrat. Vasile Popeangă declara presei că Ponta „dorea de mai multă vreme să candideze. Eu ştiu că îşi dorea acest lucru, dar nu împotriva lui Adrian Năstase”, spunea parlamentarul gorjean. Victor Ponta şi-a anunţat candidatura pentru preşedinţia PSD imediat după ce Adrian Năstase a spus că se retragere din această cursă. Contracandidatul lui Mircea Geoană se bucură de o mare susţinere la Gorj, fiind până acum purtătorul de cuvânt al celui împotriva căruia duce bătălia politică.
Surupăceanu, no comment
Colegul şi amicul lui Ponta, parlamentarul Mugurel Surupăceanu nu a dorit să comenteze în faţa presei gestul fostului purtător de cuvânt al partidului de a se lansa în cursa pentru şefie. „Nu doresc să discut în public despre probleme partidului. Nu vreau să fac un show mediatic din acest lucru”. Surupăceanu a anunţat că va fi prezent astăzi la Conferinţa Judeţeană şi că îşi va spune punctul său de vedere numai în faţa delegaţilor.
Oana Paloş
Ponta nu e votat de toţi colegii din PSD Gorj
Nu toţi primarii PSD din judeţ îl susţin pe Victor Ponta pentru a deveni preşedinte al partidului. Edilul din Bustuchin, Ion Ciocea, afirmă că a cerut să fie înlocuit din delegaţia care va reprezenta organizaţia la Congresul de sâmbătă întrucât nu poate să uite că Ponta s-a opus în 2008 candidaturii sale pentru un post de deputat în Colegiul 2 din judeţ. Ciocea afirmă că, în consecinţă, i-a rugat pe colegii săi să desemneze pe altcineva în locul său pentru a nu pierde un vot favorabil lui Ponta.
Primăriţa din Alimpeşti, Elena Mosor, declară şi ea că nu va veni la şedinţa de azi a social-democraţilor, pe motiv că are treabă în comună. Aceasta spune că oricum votul său ar merge la Mircea Geoană, nu la Victor Ponta, la fel declarând şi edilul din Slivileşti, Sorin Bucurescu. Primarul spune că încearcă să ajungă la Conferinţa judeţeană a social-democraţilor, dar doar pentru a le transmite că „aşa ajung unii preşedinţi, cu munca făcută de fraieri”, Bucurescu afirmând că nu mai vrea să se implice în activităţi politice din care să aibă de câştigat alţii, nu comunitatea pe care o conduce.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here