Pesediştii gorjeni au făcut analiza primului tur electoral

431
PB161714Activul PSD Gorj s-a întrunit ieri într-o şedinţă de lucru în incinta Muzeului Judeţean „Al.Ştefulescu” din Târgu-Jiu pentru a face o analiză a rezultatelor obţinute de organizaţiile PSD din judeţ.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Radu Angheloiu, a fost şi el invitat la această şedinţă alături de partenerii săi politici de la PSD.

Şedinţa de lucru PSD-PNL s-a ţinut în incinta muzeului din municipiu. Timp de două ore, liderii PSD Gorj, primarii partidului, foştii şefi de instituţii, alături de cei ai Partidului Conservator dar şi de liberalul Radu Angheloiu au făcut o analiză a rezultatelor obţinute de social-democraţi în primul tur de scrutin trasându-se şi câteva dintre viitoarele obiective pentru turul al doilea. Primarii PSD au primit indicaţii în legătură cu felul în care trebuie să desfăşoare campania electorală şi cum trebuie să colaboreze cu liberalii. . ,,Am analizat activitatea primarilor şi şefilor de organizaţii PSD din judeţ după primul tur al alegerilor prezidenţiale. Tot acum am stabilit şi viitoarele obiective pentru campanie şi felul în care vom colabora cu liberalii. Noi am câştigat alegerile în Gorj, în primul tur, dar nu trebuie să ne mulţumim doar cu atât, mai avem un tur în care trebuie să muncim şi mai mult”, a declarat joi preşedintele PSD Gorj, Florin Cârciumaru. Preşedintele executiv al PSD Gorj, Ion Călinoiu, a declarat şi el că mizează pe colaborarea cu PNL, la nivel judeţean. ,,Am mai spus-o şi duminică imediat după rezultatele exit-pollurilor, că noi avem deja o colaborare bună cu liberalii în Consiliul Judeţean Gorj. Această colaborare o vom continua şi pe plan judeţean pentru sprijinirea candidatului Mircea Geoană”, a subliniat Călinoiu. Vicepreşedintele PSD, Viorel Bebe Ionică, s-a arătat în totalitate de acord cu cei doi lideri politici ai partidului. ,,Vom învinge la Gorj şi vom obţine din nou procente foarte mari. Gorjenii vor vota pentru Mircea Geoană, sunt sigur de asta, deoarece PSD-ul are un program de guvernare foarte bine definit. În colaborare cu liberalii dar şi cu celelalte forţe politice Mircea Geoană va ieşi învingător în turul al doilea al prezidenţialelor”, a declarat vicepreşedintele PSD. Parlamentarii gorjeni ai PSD au menţionat că şi ei mizează pe colegii lor pe sprijinul liberalilor pentru 6 decembrie.
Peste 23% pe protocol
Colaborarea dintre PSD şi PNL a fost consfinţită miercuri la Bucureşti după ce liderii celor două partide s-au consultat fiecare marţi cu colegii lor din teritoriu. Cei doi lideri politici de la PSD şi PNL, Mircea Geoană şi, respectiv, Crin Antonescu, au primit acordul de la reprezentanţii lor din judeţe iar ieri cei doi au semnat acordul de colaborare între cele două partide, prin care liberalii îl vor susţine pe liderul PSD în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale. Acest acord a determinat şi începerea pregătirilor de campanie pe plan local. În Gorj, Dan Ilie Morega şi-a oferit sprijinul pentru PSD, menţionând că Geoană va obţine în judeţul nostru, în turul al doilea de scrutin, 60% din electorat. Morega a declarat că cei peste 23% pe care îi va câştiga în plus Geoană, vor provenii atât de la liberali cât şi de la celelalte forţe politice care şi-au anunţat sprijinul faţă de PSD. În turul doi al prezidenţialelor şi organizaţia PSD Gorj şi-a anunţat sprijinul pentru Geoană. ,,PAS Gorj are în jur de 5500 de membrii în judeţ. Noi am hotărât, împreună cu conducerea centrală a formaţiunii politice să sprijinim pentru preşedinţie, în primul tur de scrutin pe candidatul nostru, Constantin Rotaru iar în turul al doilea pe candidatul PSD, Mircea Geoană. Ştim că Geoană este un om reprezentativ, manierat, de cultură”, a declarat înainte de primul tur de scrutin al prezidenţialelor Gheorghe Dudău, preşedintele PAS Gorj.
Şeful Partidului Alianţa Socialistă, filiala Gorj, a menţionat atunci că a luat o astfel de decizie deoarece doctrina partidului pe care îl conduce este de stânga la fel ca şi doctrina PSD-ului. Liderul PAS Gorj a specificat că a avut o discuţie în acest sens cu reprezentanţii PSD Gorj care i-au transmis că se aşteptau ca cei din PAS Gorj să fie alături de Mircea Geoană.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here