Pescarii gorjeni şomează

234

Pescarii din Gorj îşi vor lăsa undiţele acasă. Asta deoarece a fost instituită perioada de prohibiţie pentru pescuitul oricărui peşte din zona colinară şi de şes. Aceasta durează 60 de zile şi se va încheia în 30 mai.

Potrivit ordinului emis de Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice, “se instituie măsuri de prohibiție pentru pescuitul recreativ/sportiv, al oricăror specii de pești, crustacee și moluște, și a altor viețuitoare în habitatele piscicole naturale, pe o perioadă de 60 de zile, în perioada 1 aprilie până la 30 mai 2014, inclusiv”.
Pentru prevenirea braconajului, jandarmii reamintesc câteva prevederi ale acestui act normativ: se constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 300 lei la 600 lei: pescuitul recreativ/sportiv al oricăror specii de peşte şi de alte vieţuitoare acvatice vii efectuat fără permis în habitatele piscicole naturale; neprezentarea permisului, licenţei sau autorizaţiei atunci când acestea sunt solicitate de către persoanele împuternicite să constate contravenţiile/infracţiunile; încălcarea condiţiilor prevăzute în permis, autorizaţie şi/sau licenţă. De asemenea, se sancţionează cu amendă de la 600 lei la 1.000 lei şi cu reţinerea şi suspendarea pe o perioadă de 90 de zile a permisului sau autorizaţiei: pescuitul cu mai mult de 3 muşte artificiale în apele salmonicole; reţinerea de către o singură persoană care practică pescuitul recreativ/sportiv a mai mult de 10 bucăţi/exemplare/zi, în total, din speciile de păstrăv, lipan şi coregon în apele de munte sau a mai mult de 5 kg de peşte/zi din zona colinară şi de şes, cu excepţia cazului în care s-a pescuit un singur exemplar a cărui greutate depăşeşte 5 kg. Totodată mutarea, deteriorarea sau distrugerea din culpă a semnelor indicatoare.
A.B.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here