PES Activists Gorj şi-a ales conducerea pentru următorii 2 ani şi jumătate

276

Victor Negrescu, preşedintele PES Activists România, a fost prezent la Târgu-Jiu, joi, 27 august 2015, participând la Congresul judeţean PES Activists Gorj. Cu această ocazie s-a ales conducerea organizaţiei gorjene, Radu Căliman fiind preşedintele PES Activists Gorj în următorii 2 ani şi jumătate. Prezenţi la şedinţă au fost şi Ion Călinoiu – preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Florin Cârciumaru – primarul municipiului Târgu-Jiu, Ciprian Florescu – vicepreşedintele CJ Gorj, viceprimarul Adrian Tudor şi alţi membri ai PSD şi PES Gorj.

Sediul PSD Gorj a fost neîncăpător, joi după-amiază, când au avut loc alegerile PES Activists Gorj. Alegerea echipei de conducere PES Activists Gorj a fost un eveniment la care au participat europarlamentarul Victor Negrescu şi conducerea PSD Gorj. „În cadrul conferinţei organizaţiei PES Activists Gorj alegem un coordonator care să reprezinte tot ce înseamnă activitatea Partidului Socialiştilor Europeni în judeţ şi, de asemenea, pentru activităţile organizate de Consiliul Judeţean şi de Primăria Târgu-Jiu pentru tot ce înseamnă promovarea operelor lui Brâncuşi. Vom alege o structură completă. Practic, organizaţia noastră promovează tot ce înseamnă activitatea Stângii Europene în Parlamentul European. Astăzi (n.red.: 27 august 2015) organizăm aceste alegeri pentru a forma o echipă cu preşedinte, un secretar, mai mulţi vice-preşedinţi; oameni din toate generaţiile, care să facă în aşa fel încât Gorjul şi Târgu-Jiul să fie mai aproape de Europa, pentru că noi credem că Europa nu trebuie să fie doar prezentă la Bucureşti, ci trebuie să fie vizibilă, cunoscută, activă, prezentă şi în teritoriu şi, mai ales, în judeţul Gorj”, a declarat Victor Negrescu.
Preşedintele PES Activists România a precizat că organizaţia gorjeană a luat fiinţă aici în urmă cu aproape 6 ani, între timp schimbându-se lucrurile. „Astăzi pot spune că, împreună cu colegul meu, care mă şi reprezintă aici în calitate de consilier, Radu Căliman, s-au dezvoltat lucrurile foarte mult. Avem undeva în jur de 300-400 de membri, oameni din toate generaţiile, care vor să afle ce anume se decide la nivel european şi cum anume putem face ca vocea acestui judeţ să fie mai bine auzită la Bruxelles”, a precizat Negrescu.

Radu Căliman: „Gorjul are nevoie de democraţia social- europeană”
Radu Căliman, preşedintele PES Activists Gorj a declarat că judeţul nostru are nevoie de democraţia social-europeană. „Pentru mine, acest moment este rezultatul a 2 ani de aşteptare. Practic, eu conduc această organizaţie în următorii doi ani şi jumătate şi vreau să spun că ne-am extins de la un grup de câţiva entuziaşti, iar astăzi ni se oferă legitimitatea dată de alegeri, care ne dă speranţa că ideile noastre vor prinde rădăcini în Gorj. (…)Gorjul este un judeţ care are nevoie de social-democraţie, în primul rând, pentru că are o bază industrială, trăieşte din munca oamenilor şi avem nevoie să egalizăm şansele la o viaţă bună pentru toţi. Social-democraţia nu înseamnă altceva decât o şansă egală pentru toţi, o şansă pentru copiii care se nasc în familii mai sărace şi au nevoie de un start în viaţă, o şansă pentru elevii buni care nu îşi permit băneşte să facă şcoli bune, dar şi o şansă pentru familiile sărace care nu îşi permit o locuinţă…”, a mărturisit Radu Căliman.
Ion Călinoiu – preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Florin Cârciumaru – primarul municipiului Târgu-Jiu, Ciprian Florescu – vicepreşedintele CJ Gorj, viceprimarul Adrian Tudor şi alţi membri ai PSD şi PES Gorj.
La şedinţa PES Activists Gorj au participat şi: Ion Călinoiu – preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Florin Cârciumaru – primarul municipiului Târgu-Jiu, Ciprian Florescu – vicepreşedintele CJ Gorj, viceprimarul Adrian Tudor şi alţi membri ai PSD şi PES Gorj.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here