Personalul DGASPC, instruit gratuit în cadrul unui proiect European

147

Plenara deschidere forumO sută de angajaţi ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj sunt instruiţi în cadrul unui proiect european, instituţia necheltuind nimic pentru instruire. Directorul executiv al DGASPC Gorj a reuşit să facă posibil acest lucru, ea considerând că instruirea personalului este deosebit de benefică.

 

În perioada 6-7 iunie 2012, o delegaţie a Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj, condusă de directorul executiv Camelia Popescu, a participat la Forumul european „Servicii sociale de calitate în fiecare comunitate – provocări şi oportunităţi”, care s-a desfăşurat la Poiana Braşov, fiind organizat Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale (MMFPS). Cu această ocazie s-a Plenara ziua 2 forumstabilit ca 100 de salariaţi ai DGASPC Gorj să participe la o instruire gratuită. „Instruirea personalului este o acţiune benefică pentru o mai bună pregătire profesională, dar este, totodată şi prilejul excelent de socializare şi schimb de experienţă între salariaţii din cadrul Complexelor de servicii sociale şi aparatul propriu al DGASPC Gorj. La instruire participă 100 de angajaţi ai DGASPC Gorj şi trebuie subliniat faptul că pentru această instruire DGASPC Gorj nu a cheltuit nici un leu din fondurile proprii, cheltuielile fiind acoperite de un proiect cu finanţare externă”, a menţionat Camelia Popescu, director executiv al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj.

Proiect european pentru asistenţa socială

Trebuie menţionat faptul că Forumul european la care a participat şi delegaţia din cadrul DGASPC Gorj a fost organizat în cadrul proiectului „Creşterea gradului de implementare a legislaţiei din domeniul serviciilor sociale la nivel local, în contextul procesului de descentralizare” SMIS 10845 – cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Dezvoltarea Capacităţii Administrative 2007 – 2013. Proiect are ca obiectiv construirea metodologiilor specifice de reglementare în domeniul serviciilor sociale, care să asigure o planificare şi o gestionare eficientă a acestor servicii (evaluare de nevoi, planificare locală, finanţare, monitorizare si evaluare a serviciilor sociale). În cadrul forumului s-au discutat posibilităţile de modernizare, gestionare eficicentă şi susţinere a serviciilor sociale în România şi în Europa, spaţiu în care nevoia de servicii sociale de calitate este în creştere şi influenţează bunăstarea socială.

Programul de formare pentru salariaţii DGASPC Gorj în cadrul proiectului „Creşterea gradului de implementare a legislaţiei din domeniul serviciilor sociale la nivel local, în contextul procesului de descentralizare” a fost programat pentru a se desfăşura pe parcursul a trei zile, toate cheltuielile fiind asigurate de către organizatori.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here