Persoane fără adăpost, duse de polițiștii locali la „Casa Iris”

388

Poliția Locală a Municipiului Târgu-Jiu a acționat noaptea trecută, conform dispozițiilor stabilite în Legea nr. 155/2010 a poliției locale, pentru depistarea, identificarea, verificarea și luarea în evidență a persoanelor fără adăpost. Au fost identificate cinci persoane fără adăpost, doar două dintre acestea acceptând internarea în Centrul Social de Urgenţă „Casa Iris” din cadrul Primăriei Municipiului Târgu Jiu.

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Ordine Publică au efectuat verificări în Gara Târgu Jiu, scări de bloc și centrale termice dezafectate. În urma raziei, au fost identificate cinci persoane fără adăpost, doar două dintre acestea acceptând internarea în Centrul Social de Urgenţă „Casa Iris” din cadrul Primăriei Municipiului Târgu-Jiu.
Poliția Locală a Municipiului Târgu-Jiu își desfășoară activitatea în interesul comunității locale, exclusiv pe baza și în executarea legii. Efectivele compartimentelor de ordine publică vor continua să acționeze în perioada următoare, având în vedere că temperaturile vor scădea, mai ales pe timpul nopții. Astfel de activități au ca obiectiv prevenirea unor evenimente neplăcute cauzate de frig și îndrumarea persoanelor către un centru social. Conform rapoartelor de activitate întocmite de polițiștii locali, de la începutul anului și până în prezent, au fost identificate peste 50 de persoane fără adăpost, acestea fiind îndrumate către centrul social Casa Iris.
Facem un apel către cetățenii municipiului Târgu-Jiu, în cazul în care observă persoane adăpostite în spații improprii, să apeleze numerele de telefon, 0253/225 434 și 0720 202 082, disponibile 24 de ore din 24.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here