Permanența Salvamont, asigurată la Rânca

381

Salvamontiștii gorjeni au fost la datorie și pe perioada sărbătorilor pascale. Potrivit directorului Salvamont Gorj, Sabin Cornoiu, în aceste zile salvamontiștii au fost solicitați la mai multe cazuri în stațiunea Rânca, câțiva turiști acuzând probleme medicale, care au fost soluționate pe loc. În următoarea perioadă va fi asigurată permanența la Rânca, cu atât mai mult cu cât iarna a revenit la munte, iar numărul turiștilor va crește, cu siguranță, dat fiind și faptul că elevii sunt în vacanță.

Stațiunea montană Rânca a „îmbrăcat haine de iarnă”, deși suntem în plin sezon de primăvară. La începutul acestei săptămâni, în zona montană a nins, ca în miezul iernii. „Avem strat de 5-15 centimetri în toți munții din Gorj. La Rânca, stratul de zăpadă măsoară 10 centimetri”, a confirmat Sabin Cornoiu, directorul Serviciului Public Județean Salvamont Gorj.

Salvamontiștii la datorie
Pe perioada sărbătorilor pascale, salvamontiștii gorjeni au lucrat. Ei au fost solicitați la mai multe cazuri în stațiunea Rânca, câțiva turiști acuzând probleme medicale, care au fost soluționate pe loc. În următoarea perioadă va fi asigurată permanența la Rânca, cu atât mai mult cu cât iarna a revenit la munte, iar numărul turiștilor va crește, cu siguranță, dat fiind și faptul că elevii sunt în vacanță.
„La Rânca o să fie minim patru salvatori montani, cabinetul medical al bazei salvamont este deschis non stop și avem și o ambulanță salvamont în stațiune. În total, pentru partea gorjeană a masivului Parâng vor fi șase salvatori de serviciu, în Rânca și în posturile salvamont din zona submontană, lor alăturându-se în caz de necesitate salvatorii din baza centrală Târgu-Jiu, cei care sunt pregătiți permanent să intervină la evenimentele care se pot produce în întreaga zonă montană a județului nostru”, a declarat Sabin Cornoiu, directorul Serviciului Public Județean Salvamont Gorj.
În următoarele zile va continua să ningă în zona montană, conform prognozelor meteo.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here