Perioada de acordare a tichetelor sociale s-a prelungit

781

Legea care aprobă ordonanța de urgență care prelungește perioada de acordare a tichetelor sociale până la sfârșitul acestui an, a fost promulgată de Klaus Iohannis.

Inițiativa legislativă prevede prelungirea măsurii de acordare a tichetelor sociale de 250 de lei până la data de 31 decembrie 2023, din două în două luni, pentru persoanele aflate în situații vulnerabile. Banii pot fi folosiți pentru alimente și mese calde.

Concret, legea promulgată de către șeful statului aprobă ordonanţa de urgenţă a Guvernului 165/2022 şi prevede modificarea şi completarea ordonanţei de urgenţă a Guvernului 63/2022 privind unele măsuri temporare pentru acordarea de sprijin material categoriilor de persoane aflate în situaţii de risc de deprivare materială şi/sau risc de sărăcie extremă, suportate parțial din fonduri externe nerambursabile, precum și unele măsuri de distribuire a acestuia, scrie news.ro.

Proiectul a fost adoptat de Senat pe data de 6 februarie, iar pe 18 octombrie a fost adoptat de Camera Deputaților, în calitate de for decizional.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here