Perioadă aglomerată pentru ortopezii Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu

117

foto spital 005 bunaMedicii ortopezi de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu sunt nevoiţi să facă faţă unui număr mare de pacienţi. Potrivit şefului acestei secţii, zilnic se operează pacienţi internaţi la Ortopedie – Traumatologie. Principalele cauze care stau la baza majorităţii internărilor sunt accidentele rutiere, cele casnice, dar şi alunecările pe gheaţă.

După ninsorile abundente abătute asupra judeţului nostru în ultima perioadă, acum o altă problemă dă bătăi de cap cetăţenilor: gheaţa formată în urma îngheţului. Nenumărate persoane au alunecat pe gheaţă, ajungând la spital cu fracturi sau alte leziuni. Nu doar pietonii sunt expuşi pericolelor, ci şi şoferii, accidentele rutiere fiind numeroase, în această perioadă. “Sunt multe victime ale accidentelor de circulaţie, ale accidentelor casnice sau ale sezonului, fiind vorba despre persoane care au alunecat pe gheaţă. Încercăm să acordăm îngrijiri tuturor în funcţie de particularitatea fiecărui caz în parte”, menţionează medicul Constantin Şişiroi, şeful Secţiei Ortopedie – Traumatologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu.

Ortopezii operează zilnic

Cele 48 de paturi ale Secţiei Ortopedie – Traumatologie sunt aproape insuficiente pentru numărul pacienţilor. Medicii se aşteaptă ca în următoarea perioadă adresabilitatea să crească. “Am avut o perioadă când au fost şi câte doi pacienţi într-un pat, după care s-au mai liniştit lucrurile. Totuşi, acum ne aşteptăm să crească din nou numărul pacienţilor, pentru că este o perioadă când apar accidentele de tot felul, mai ales cele prin alunecare pe gheaţă. Probabil vom avea din nou câte doi bolnavi într-un pat, pentru că dacă sunt cazuri grave, nu ai cum să nu le internezi. Zilnic intrăm în sală şi operăm”, declară Constantin Şişiroi, şeful Secţiei Ortopedie – Traumatologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu. În această perioadă, ortopezii târgujieni fac faţă cu greu solicitărilor, dar reuşesc să se ocupe de toţi pacienţii şi să acorde îngrijiri de calitate fiecăruia. Totuşi, pentru a se evita aglomerarea secţiei, medicii le recomandă gorjenilor să fie atenţi pe unde merg, sau cum îşi conduc autovehiculele, pentru a evita să devină victime ale accidentelor.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here