Pericol pentru șoferi! Drumul Scoarța-Pitești, în execuție doar pe hârtie

821

Drumul național 67B Scoarța – Pitești, ce traversează patru județe, cu o lungime totală de 178 de kilometri, se află într-o continuă stare de degradare. Pe anumite porțiuni, drumul a ajuns un adevărat pericol pentru șoferi, fiind plin de gropi și denivelări.

Deputatul Mihai Weber a anunțat că i-a adresat întrebări ministrului Transporturilor despre reabilitarea acestui important drum care deservește județele: Argeș, Vâlcea, Olt și Gorj.
„Am depus o nouă solicitare, de această dată adresată noului ministru al Transporturilor, privitor la reabilitarea drumului național 67B. Un drum de o importanță strategică, ce traversează patru județe, cu o lungime de peste 178 de km (din care circa 40 de km străbat teritoriul județului Gorj) este într-un stadiu de degradare avansată, ajungând ca, pe anumite porțiuni, să reprezinte un real pericol pentru conducătorii auto. Este doar unul dintre motivele pentru care i-am cerut noului ministru al Transporturilor să răspundă la următoarele întrebări: Care este motivul pentru care nu s-a emis ordinul de începere a lucrărilor de reabilitare, în ultimul an? De ce nu se execută lucrările de reparație curente la acest drum, de către administratorul legal (CNAIR), care are obligația legală de a-l întreține? Care este motivul pentru care acest drum a fost lăsat să ajungă într-un stadiu atât de avansat de degradare? Care sunt măsurile pe care le va dispune pentru remedierea acestei situații grave, care pune în pericol viața conducătorilor auto?”, spune Weber.

Amendament pentru Scoarța – Pitești
Parlamentarul anunță că va depune un amendament la legea bugetului, prin care să fie prevăzute sumele necesare pentru demararea acestui proiect, în regim de urgență.
„Drumul Scoarța – Târgu-Cărbunești – Hurezani – Grădiștea – Pitești este o investiție absolut indispensabilă. Mulți oameni de afaceri au investit în proiecte importante aflate pe traseul acestui drum național, lăsându-se convinși de promisiunile autorităților referitoare la reabilitarea acestui important tronson de infrastructură rutieră. Conform site-ului oficial al CNAIR, la secțiunea drumuri aflate în execuție, încă din anul 2019, DN67B apare ca fiind în execuție, urmând a fi emis Ordinul de începere a lucrărilor. DN67B se află într-o stare de degradare avansată, starea sa deplorabilă contribuind la afectarea atât a stării tehnice a automobilelor participante la trafic, cât și a siguranței circulației, viața multor oameni fiind astfel pusă în pericol”, se arată în interpelarea parlamentarului PSD.
IRINA IRINOIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here