Situație fără precedent într-un bloc situat la intrarea în municipiul Târgu-Jiu. Proprietarii unei garsoniere s-au trezit că le cade în cap tavanul locuinței, pe care vecinii și-au depozitat, inconștienți, 15 tone de griblură, folosită la izolarea blocului. Tot materialul utilizat pentru realizarea hidroizolației de pe acoperișul imobilului cu două scări a ajuns să fie depozitat pe tavanul locuinței respective, fără știrea proprietarilor, care abia recent au văzut paguba ce li s-a făcut. Proprietarii se tem acum că tavanul va cădea peste locuința de la etajul trei și au cerut ajutor autorităților. Din păcate, demersul lor nu a avut rezultatul scontat, chiar la Primăria Târgu-Jiu responsabilul pe asociațiile de proprietari preferând să dea din umeri în loc să ajute deținătorii care vor să coboare deșeurile respective de pe bloc. În final, pentru rezolvarea problemei respective s-a implicat însuși primarul municipiului, Marcel Romanescu.
O familie din Motru care deține o garsonieră în Târgu-Jiu s-a trezit, cu o săptămână în urmă, că locuința lor este grav avariată, și asta mai ales la partea de tavan. Pentru că proprietarii nu locuiesc în garsonieră, oamenii au văzut târziu prăpădul pe care îl aveau în locuința, situată în blocul 354(fost A1) de pe strada Ecaterina Teodoroiu. Au căutat imediat sursa problemei, iar când au urcat pe bloc s-au șocat văzând că pe perimetrul locuinței lor este depozitat un morman de aproximativ 15 tone de griblură, material ce fusese folosit de vecinii de la etajul patru pentru hidroizolația, individuală, a blocului. Șocant a fost și că materialul în cauză a fost îngrămădit doar deasupra garsonierei lor, știut fiind faptul că proprietarii nu locuiau acolo, imobilul fiind permanent gol.
Vecinii dau din umeri! Nu le pasă…
Proprietarii au cerut apoi explicații vecinilor, dar toată lumea s-a făcut că nu știe despre ce este vorba, asta deși cei doi soți le-au explicat tuturor că sunt în pericol, deoarece placa de deasupra garsonierei poate oricând să se surpe peste locuința aflată la etajul al treilea.
La Asociația de Proprietari nr.180 a fost, de asemenea, liniște. Președintele Dan Munteanu, contactat telefonic de proprietari, ar fi spus că nu știe de problemă, că lucrarea respectivă nu e făcută prin asociație, dar și că nu-i poate sprijini pe deținătorii imobilului care voiau să coboare materialul de pe locuința lor. Oamenii s-au adresat apoi, verbal, Poliției Locale Târgu-Jiu, un echipaj venind imediat la fața locului. “S-au făcut fotografii și au spus că vor ancheta și vor lua măsurile care se impun”, a declarat, mulțumit, unul dintre proprietari.
Vor un tobogan pentru coborârea gunoiului de pe bloc!
Familia s-a adresat apoi, luni, Primăriei Târgu-Jiu, unde s-a discutat doar cu reprezentantul asociațiilor de proprietari și la Biroul Investiții. “Ni s-a spus că nu putem fi ajutați. Asta, deși am cerut doar un tobogan pentru coborârea tonelor de griblură de pe bloc. Nu mai știm la cine să mai solicităm ajutor, deoarece nimeni nu înțelege pericolul care planează asupra locatarilor imobilului în care locuiesc în jur de 40 de familii. Nu am fost lăsați să ajungem la primar”, a completat proprietarul. Acesta intenționează să se adreseze instanței de judecată pentru a i se repara paguba, dar până atunci, cu siguranță, garsoniera nu va mai avea plafon și nici pereți, asta deoarece totul este impregnat în apă.
Primarul Romanescu se implică!
Contactat telefonic de către Gorjeanul, purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu-Jiu, AnaMaria Ianc, a schimbat rapid datele problemei. Primarul municipiului, Marcel Romanescu, a fost anunțat de problema proprietarilor, iar edilul nu a stat cu mâinile în sân. Primarul a cerut rapid Edilitara să intervină și să ajute proprietarii locuinței, pentru a elimina pericolul care a afectat și structura blocului. “Domnul primar a cerut Edilitara să intervină. Marți dimineața, angjajați ai acestei societăți vor stabili ce măsuri trebuie luate, la fața locului. Proprietarii vor fi ajutați”, a declarat Ianc. Reamintim că, în blocul cu două scări locuiesc 40 de familii, ce pot fi afectate grav dacă tavanul locuinței afectate se va prăbuși.
ANAMARIA STOICA
Tampita asta care se da purtatoare de palavre a primarului trebuie sa inteleaga ca problema este strict a proprietarilor garsonierei si a vecinilor iar Edilitara poate sa intervina doar contracost . Primaria nu poate fi ,, moasa comunala ,, pe banii nostri , bani publici . Cand proprietarii de apartamente si garsoniere au cumparat pe bani putini fondul locativ de stat trebuiau sa inteleaga ca sunt pe cont propriu si trebuie sasi intretina locuintele cu banii lor . Terminati mai incapabililor cu pomenile electorale fiindca o sa duceti primaria in faliment . Nu ca n ar fi deja . .