Pericol de avalanşe pe Defileul Jiului

147

138099maximÎn primele zile ale acestei săptămâni, mai multe avalanşe s-au produs în zona Defileului Jiului. Angajaţii Secţiei Drumuri Naţionale Târgu-Jiu au intervenit prompt, lucrând la îndepărtarea zăpezii de pe carosabil şi la degajarea traficului rutier. Au existat mici restricţii de circulaţie pe parcursul intervenţiei drumarilor, însă nu s-a pus problema închiderii arterei rutiere.

Restul drumurilor naţionale din judeţul nostru sunt curate, după cum susţin reprezentanţii Secţiei Drumuri Naţionale Târgu-Jiu.

Ultimele zile au fost mai mult decât solicitante pentru angajaţii Secţiei Drumuri Naţionale Târgu-Jiu. Pe lângă activităţile curente, aceştia au fost solicitaţi să intervină pe Defileul Jiului pentru a îndepărta zăpada căzută pe carosabil în urma avalanşelor. Miercuri dimineaţa, la kilometrul 110-114 de pe Defileul Jiului strada a fost acoperită de zăpadă, ca urmare a unor avalanşe. S-a intervenit imediat, însă şoferii aflaţi în trafic la momentul respectiv au fost nevoiţi să aştepte până s-a îndepărtat zăpada. „Au fost avalanşe şi astăzi (n.red.: miercuri, 15 februarie), la Kilometrul 110-114. Se lucrează şi acum (n.red.: la orele prânzului), dar nu se pune problema să se închidă circulaţia rutieră; se circulă cu restricţii de 10 minute, cât să mute utilajul zăpada de pe carosabil”, a explicat Ion Dina.

Drumurile judeţene din Gorj sunt negre

Angajaţii Secţiei Drumuri Naţionale (SDN) Târgu-Jiu au lucrat la foc continuu încă de la primele ninsori, pentru a asigura cele mai bune condiţii de trafic pe drumurile naţionale din judeţul nostru. Astfel, la ora actuală, potrivit directorului Ion Dina, toate drumurile naţionale din Gorj se prezintă în condiţii bune, fiind chiar negre, cu mici excepţii. „Majoritatea drumurilor sunt negre. Doar în unele zone, cum ar fi spre exemplu Bujorăscu, mai cade zăpadă pe carosabil, însă nu sunt probleme pe niciunul din drumurile pe care acţionăm noi”, menţionează Ion Dina, şeful Secţiei Drumuri Naţionale Târgu-Jiu. Potrivit conducerii SDN Târgu-Jiu, echipele de drumari vor continua să acţioneze pe arterele pe care le au în subordine, astfel să se asigure condiţii bune pentru desfăşurarea traficului rutier.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here