Perfect: costum de calitate şi cravată asortată cu scaunul ministerial

314

videanu-parcul-bordei-om-10Puţini, în această lume au atins perfecţiunea. Fiecare dintre oamenii lucizi ai pământului este susceptibil de perfectibilitate. Perfecţiunea nu este din această lume, toţi oamenii, zdraveni la dovlete, trebuie să tindă către ea.

Cred că ministrul, încurcă marmură şi borduri, A. Videanu l-a citit cu sârg pe revoluţionarul, omul politic, cărturarul şi publicistul C.A Rosetti, l-a citit sigur, în zâmbet şi elevate satisfacţii, că e băiat subţire şi specialist în a-i sărăci pe oameni, îmbogăţindu-se, impardonabil, pe sine. Te uiţi la el şi-ţi vine să-l iubeşti ca pe un ţânţar acomodat cu Furadan-ul, numai zâmbet şi satisfacţie, sfidare şi nesimţire pe pâine.

Nesimţirea lui A. Videanu e monumentală. Nu mă înscriu în şirul celor care acceptă distrugerea a tot ce este bun, numai de dragul ştergerii etichetei de „expirat”. Mă uit stupefiat la tot felul de personaje dubioase semidocte, cacoforice şi cacografice, iscate după deranjul din 1989, altădată fervenţi susţinători ai „socialismului multilateral dezvoltat”, pupincurişti ai vremurilor de atunci, şi inopinat, transformaţi în critici, comentatori ai economiei centralizate şi ai politicilor totalitare. Şi atunci, ca şi acum, slugile propriilor nemernici infestează locul şi fără pudoare, mint şi duc în eroare.

(Aş fi spus „manipulează”, dar pentru asta trebuie să ai cunoştinţe de tehnică avansată. Tipul de individ lătrător în van de care vorbesc are doar şmecherie congenitală, un jenant paradox de intelectualism, ţinută sportivă, trasul în ţeapă şi damf de gargară, futilitate cât încape, în burtă că de cap nu se poate vorbi).

Adriean Videanu, acest păun împăiat, nu merită atâta efort

drondoe 1N-am vrut, în acest fel, să sculptez portretul ministrului inexistentei noastre economii, capitaliste, invizibile şi tocmai de aceea originale. Adriean Videanu, acest păun împăiat, nu merită atâta efort, fie şi pentru că încercarea de a-l imortaliza, în intimitatea zâmbetelor sale, este pierdere de timp.

Trebuie să vorbim de el, nu poate fi lăsat în plata Domnului, fiindcă, din când în când, aduce în prin planul vieţii soio-economice câte un neologism de mare respiraţie paseistă, care lasă mască până şi puţina ştiinţă într-ale economiei pentru cei mulţi. Individul este atât de primitiv pe interior încât tot ce dă pe gură este tern şi vetust, antiproductiv şi păgubos. (Adevărul ne obligă să recunoaştem capacitatea deosebită a acestui individ de a face bani pentru propria-i paporniţă şi, mai ales, de a o vârî sub pielea celor care, împreună cu el, împart bucatele la masa puterii).

Caligrafiindu- l pe V. Alecsandri spun că: „Întotdeauna şerpii, ca şi linguşitorii sau alte animale târâtoare mi-au produs o impresie de profund dezgust”.

„Perfect”! Acesta este ultimul adjectiv, folosit de ministrul economiei pentru a defini actualul guvern şi, implicit, pe colegii de cabinet.

Dincolo de aerul grizonat, costumul de calitate şi cravata asortată cu scaunul ministerial, dincolo de gestica epileptică şi tonul de bravadă, trebuie să ai din gros, talpă zic, în loc de obraz, pentru asemenea aprecieri smintite! Poate că noi, masa mare, turma plătitoare de biruri, taxe şi impozite, nu ştim ce şi cum în cestiunile de Putere, poate că de fapt, ei ne vor binele (acolo în loc cu verdeaţă, acolo unde nu este durere, nici întristare, nici suspinare) numai că alţii, oameni răi, fac, tot ce li se năzare, ca totul să iasă în favoarea lor şi a clanurilor ce le poartă isonul; poate că, în nimicnicia noastră, nu înţelegem că un guvern nu este pus să aleagă între satisfacţia socială şi interesul personal, individual, al fiecăruia dintre ocupanţii tronului de ministru!

Guvernul a transformat România în ţară de sclavi, săraci şi ignoranţi

Intuiesc judecata de valoare futilă a celui care a pus pe butuci economia României, atunci când cu impertinenţă scorţoasă vorbeşte de „guvernul perfect”. Guvernele Bulă – Boc nu are nimic comun cu perfecţiunea; el este identic cu minciuna, cu lichelismul, cu ignoranţa cu non profesionalismul. Această bandă de nătărăi şi secături intelectuale au adus în România sărăcia, foamea şi durerea, dezastrul socio – economic şi cerşitul la Înaltele Porţi. Guvernul pe care A. Videanu îl socoteşte PERFECT, a transformat România în ţară de sclavi, săraci şi ignoranţi (care au văzut soarele învârtindu-se în jurul pământului şi că moroii fură corcoduşe şi slănină de la cei vii pentru a mânca în morminte). Avem aici un analfabetism ştiinţific care obiectivează nu perfecţiunea ci toboganul abrupt în al cărui hău incomensurabil este împinsă ţara pe care o diriguiesc şi poporul pe care îl persiflează aceşti şarlatani ai Guvernului PERFECT. Ştim că peste 1 milion de semeni caută un loc de muncă în ţară; că alte milioane hălăduiesc prin cele ţări pentru că, aici, nu există nimeni, dintre cei care compun executivul, creasta îmbuibaţilor ce provoacă vomă la auz şi vedere, care să poată asigura minimum de supravieţuire. Nu-i bai că s-au îmbogăţit, dar e rău că dubioasele averi sunt folosite cu tentă megalomană.

Politicieni de toate soiurile şi culorile au manglit pentru ei şi pentru ai lor

Ba, mai mult, s-au aciuat în fruntea ministerelor, numai pentru a-şi putea însuşi bunurile posedate ilicit. Averile ar trebui să producă plusvaloare. Ele, averile, şi oamenii care se fălesc cu ele, dau posibilitatea de noi şi noi oportunităţi pentru cei care, toată viaţa, au de calculat, la sânge, cheltuielile familiale. Lesne de rememorat că până acum, toţi guvernanţii, politicieni de toate soiurile şi culorile au manglit pentru ei şi pentru ai lor vile, conturi, tablouri, bijuterii, ceasuri, cavouri, călătorii, maşini, etc.

Pentru că au făcut tot ce trebuie, pentru că avem locuri de muncă, salarii decente, TVA scăzut, pensii de supravieţuire, medicamente, spitale, drumuri, diguri care să ne apere de inundaţii (sanchi!!). Avem, totuşi, şmenuri gen Ridzi şi aroganţe după modelul Dumitriu, suntem vlăguiţi fizic şi psihic de putere, suntem demolaţi şi săraci lipiţi pământului. Tocmai de aceea acest guvern de marţafoi şi martalogi este… PERFECT. Şi cum perfecţiunea nu există, mai marea politichiei de cheiul Dâmboviţei, blonda aducătoare de faimă de la Cotroceni până la Palatul regal al Norvegiei, aducătoarea de frunză şi cai verzi pe pereţi, d-na Leana din Pleşcoi glosează răspicat: se va face remaniere în septembrie. Nuţi le ştie pe toate, ea se adapă din surse infailibile!!! În traducere liberă, dărâmăm şandramaua asta perfectă a zâmbăreţului Videanu şi punem alta în locul ei. Întrebare întrebătoare; cine-i cea mai Vuiton în ţara asta şi de ce lansează brandul turistic în mandarină, ai? Şi câtă imperfecţiune va fi între proaspeţii remaniaţi? Toate aceste enigme ni le dezleagă pe plajă la Cannes A. Videanu, bătut în cap de soare, şi nu de la Monte Carlo. Ce să zic? Guvernul lui peşte se uită la noi de la Cannes, Shanghai ori de nici unde! Aceşti netrebnici ne-au pavat potecile cu amar şi chin, durere şi minciună, orgii şi robie. Onoarea, morala, cinstea n-au nici o însemnătate pentru aceşti guzgani plural deterioraţi.

Prof. univ. dr. Grigore DRONDOE

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here