Peremistul Dascălu, mai liber înainte de 1989

238

dascalu dumitruDumitru Dascălu, preşedintele PRM Gorj, a menţionat ieri că s-a simţit mai liber înainte de Revoluţia din 1989 decât acum când persoanele publice se tem că au telefoanele ascultate şi că sunt permanent urmărite. Dascălu a declarat, de asemenea, că nu are însă cu temeri legate de acest aspect, adică nu îi este teamă că ar putea fi monitorizat pas cu pas, dar nu neagă că sunt persoane cărora chiar li se întâmplă asta.

“Am văzut în presă oameni care spun că au telefoanele ascultate, că sunt urmăriţi. Eu chiar nu am simţit asta deşi mă simţeam mai liber înainte de 1989 decât acum. Atunci nu îmi era frică să vorbesc”, a declarat Dascălu.

Banţa se temea de ascultarea telefoanelor

De-a lungul timpului au existat însă numeroşi politicieni care au menţionat că se tem că aveau telefoanele ascultate. Unul este fostul prefect Victor Banţa care menţiona atunci când era în rândurile PNL Gorj, înainte de numirea sa în funcţia publică, faptul că are telefoanele ascultate. “Îmi sunt ascultate telefoanele de foştii securişti”, susţinea Banţa în februarie 2008. Nu este singurul care a făcut declaraţii asemănătoare în ultimii ani, politicienii din Gorj, de la putere sau din opoziţie, stând cu teama că le sunt ascultate celularele, pentru ca apoi să se trezească cu un dosar ori victimele unui şantaj politic.

Anamaria Stoica

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here