Peremiştii ameninţă pesediştii cu un protocol

467

avram si fugaruPeremiştii gorjeni nu au pus punct discuţiilor cu partidele politice din judeţ, nici după votarea noului vicepreşedinte al Consiliului Judeţean (CJ), Vasile Râbu.

Chiar dacă nu mai vorbesc de o schimbare a majorităţii, peremiştii, prin vocea reprezentantului de la centru, Costel Avram, au menţionat ieri că vor încheia un protocol cu PSD-ul, cerând, în continuare, să li se aprobe o parte a solicitărilor înaintate preşedintelui Ion Călinoiu, înainte de ultima şedinţă de Consiliu Judeţean. Şeful judeţului susţine în schimb că nu va semna niciun protocol cu reprezentanţii PRM Gorj, lucrurile fiind tranşate de acum două săptămâni.

Peremiştii gorjeni vor să încheie un protocol cu cei de la PSD, privind colaborarea viitoare în Consiliul Judeţean Gorj. Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Costel Avram, cel care se ocupă de coordonarea activităţii politice a PRM Gorj, a menţionat ieri că va purta noi discuţii cu Ion Călinoiu, preşedintele CJ Gorj, deoarece, au trecut două săptămâni de la ultima întâlnire avută cu şeful judeţului, iar cererile peremiştilor nu s-au pus nici măcar în discuţie. ,,Sunt prezent aici din partea Biroului Permanent şi pentru că răspund de judeţul Gorj. Am o colaborare extraordinară cu cei din Gorj. (..)Acum, într-o săptămână, vom face un protocol scris de colaborare cu cei de la PSD”, a declarat Costel Avram.
Călinoiu dă din umeri
Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj susţine că nu ştie nimic de acest protocol discutat de peremişti, menţionând luni că nu va semna niciun document de acest gen, deoarece discuţiile anterioare cu peremiştii ar fi fost destul de clare. ,,Eu nu ştiu despre ce protocol este vorba, ori ce vor liderii acestui partid. Eu am discutat foarte bine cu delegaţia care a venit înaintea alegerii vicepreşedintelui, de a găsi unele modalităţi de lucru pentru continuarea alianţei de constituire a Consiliului Judeţean din 2008, alături de PNL, PRM şi PSD. Alianţa continuă şi este vorba, în continuare, de a ne asuma responsabilităţi, cele trei partide din alianţa de constituire a Consiliului Judeţean pentru buna funcţionare la nivelul judeţului Gorj a administraţiei publice judeţene şi asigurarea, în cadrul Consiliului Judeţean, a proiectelor care reprezintă priorităţi pentru judeţul Gorj. În acest sens, înseamnă responsabilităţi pentru profesioniştii din PSD, PRM şi PNL”, a declarat Călinoiu.
Majoritatea tranşată cu liberalii
Pentru că liberalii nu mai pot face nicio alianţă cu pedeliştii, lucru impus la nivel central, în Consiliul Judeţean Gorj există o majoritate confortabilă pentru pesedişti, adică PSD şi PNL. În eventualitatea în care peremiştii vor da mâna cu pedeliştii, acest lucru nu va schimba majoritatea PSD-ului din Consiliul Judeţean Gorj. Costel Avram a spus de altfel că la nivel central nu s-a impus o colaborare forţată cu PSD-ul, dându-li-se posibilitatea peremiştilor să poarte discuţii şi cu pedeliştii, lucru care se va întâmpla şi la Gorj.
,,În Consiliul Judeţean Hunedoara, există o majoritatea formată între PSD, PNL şi PRM”, a menţionat Avram.
Fugaru, pus la respect
Preşedintele PRM Gorj, Ion Fugaru, nu mai are un cuvânt de spus în organizaţie, atâta timp cât deciziile luate în cadrul organizaţiei trec şi prin ,,sita” lui Costel Avram. Din acest motiv, dorinţa liderului PRM de a face o nouă majoritate cu PNL-ul şi cu democrat-liberalii lui Manţog a devenit o utopie. Ce trebuie să mai aştepte Fugaru este aprobarea unora dintre cerinţele sale de către PSD. Postul de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean ocupat deja de Vasile Râbu este tăiat de pe lista cerinţelor lui Fugaru ca şi postul lui Constantin Preoteasa, deoarece ocupantul acestuia nu va ieşi prea curând la pensie. Chiar şi cele 21 de primării în care Fugaru visa majoritate sunt puse sub semnul întrebării, deoarece în multe dintre acestea PRM-ul chiar nu face majoritate cu PSD-ul în Consiliile Locale a acestor primării.
Posturile de viceprimari, o iluzie
Ion Fugaru vrea mai nou să îşi impună viceprimari la câteva primării, gen Schela şi Fărcăşeşti care funcţionează doar cu primari şi fără mâna a doua. Primarul de la Schela, Aristide Şerbănescu, susţine că nu este de acord cu impunerea de către partid a unui viceprimar. ,,Eu nu am bani ca să plătesc viceprimar. Poate în mandatul următor”, a declarat edilul comunei Schela.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here