Perdanții de la PNL Gorj cer anularea tuturor proceselor verbale și a alegerilor în județ

7025

*Derapaj taxat. Un liberal de la centru i-a trimis acasă pe oamenii lui Ion Iordache și ai lui Iulian Popescu: ,,Noi nu suntem USR!”

Votul dat de gorjeni în majoritate PSD-ului i-a dat peste cap pe cei de la PNL Gorj care, în ciuda sumelor uriașe pe care le-au investit în campania electorală, au pierdut alegerile în cele mai importante localități din județ și la Consiliul Județean. În urma alegerilor, PSD Gorj obține majoritate în Consiliul Județean, iar PNL Gorj nu va avea nici măcar un vicepreședinte. Pierzătorii, care nu se împacă deloc cu ideea că au ratat șansa de a conduce județul, se agață de orice și cer anularea alegerilor.

Social-democratul Cosmin Popescu a câștigat, duminică, 9 iunie, un nou mandat de președinte al Consiliului Județean Gorj cu 45,72% din voturi, iar Ion Iordache, candidatul PNL, a obținut 28,96%. Rezultatul alegerilor din județ este contestat acum de PNL-iști, acuzând ,,multe nereguli” în procesul electoral și fraudarea voturilor. De asemenea, social-democratul Marcel Romanescu, a câștigat un nou mandat la Primăria Municipiului Târgu Jiu, cu 11.775 de voturi, un procent de 35.69%, iar Iulian Vasile Popescu, de la PNL, cu 10.770 de voturi, reprezentând un procent de 32,64%. Pe locul al treilea s-a clasat Adrian Tudor, candidatul Partidului Verde, cu 3725 de voturi – 11,29%, urmat de candidata AUR, Ionelia Priescu, cu 2156 de voturi – 6,53%. După alegerile din 9 iunie, au fost depuse 25 de contestații, candidați sau partide politice cerând să fie renumerate voturile, în mai multe localități din județ. Termenul în care se puteau depune cererile sau contestațiile a fost marți, ora 22:00. Unele dintre acestea au fost soluționate, iar altele urmează a fi analizate, de către Biroul Electoral Județean. Două solicitări de renumărare au fost depuse pentru municipiul Târgu Jiu, una din partea PNL și alta din partea candidatului independent Marian Ciofîcă. Astfel, PNL Gorj solicită, nici mai mult, nici mai puțin, anularea proceselor verbale ale secțiilor de votare din Gorj și anularea alegerilor, cerere care a fost înaintată Biroului Electoral Central.

Ce spune liderul PSD Gorj, Mihai Weber
Președintele PSD Gorj, deputatul Mihai Weber a declarat că cei de la PNL sunt liberi să depună orice contestație: „E dreptul lor, e dreptul oricui, dar trebuie să ai și niște argumente. E un semn de disperare, nu le-a ieșit socoteala, în condițiile în care s-au făcut investiții uriașe. Iordache era în top național, deasupra europarlamentarilor, datele sunt publice, a investit foarte mult numai în zona asta, omul are de unde, se vede în declarații. Și Iulian Popescu era în top, iar nivelul de așteptare era uriaș, nu le-a ieșit socoteala de pe agendă, asta este…”, a spus acesta, cu o zi înainte de cererea de anulare a alegerilor în Gorj.

Liberalul Florin Roman: Cetățenii au întotdeauna dreptate. Alegătorii decid
Fiindcă nu au reușit să strângă voturile necesare pentru a ajunge la șefia județului, reprezentanții PNL Gorj contestă, practic, votul gorjenilor, marți seară ei organizându-se într-un miting în Piața Prefecturii, strigând că alegerile au fost fraudate și cerând renumărarea voturilor. Aflat în studioul Antena 3 CNN, deputatul Florin Roman, vicepreședintele grupului parlamentar PNL din Camera Deputaților, a avut o reacție destul de clară, părând deranjat de demersul echipei lui Ion Iordache – Iulian Popescu. Mesajul parlamentarului a fost ca aceștia să plece acasă, mai ales că demersul lor a semanat izbitor cu derapajul și circul USR-iștilor Clotilde Armand și Radu Mihaiu. Florin Roman a taxat ca atare ieșirea PNL-iștilor în stradă: ,,Eu fac apel către colegii mei să plece acasă, să nu rămână în stradă, să nu facă astfel de proteste. Noi nu suntem USR și respectăm legile democrației care spun că alegătorii decid. Cei care sunt în drept să facă treaba asta. Și fac acest apel prin dumneavoastră să respectăm votul cetățenilor pentru că ei au întotdeauna dreptate”, a spus acesta în timpul unei corespondențe de la Târgu Jiu.

Rezultate parțiale: Marii câștigători ai alegerilor locale
PSD și PNL sunt marii câștigători ai alegerilor locale 2024, conform rezultatelor parțiale publicate de BEC. PSD a obţinut 36,45% din voturile pentru Consiliile locale, fiind urmat de PNL, cu 29,77%, şi de AUR, cu 9,46%, conform rezultatelor parţiale anunţate miercuri după-amiază de Biroul Electoral Central. Dintre voturile valabil exprimate pentru funcţiile de primar, PSD a obţinut 38,27%, PNL – 32,67%, iar AUR – 6,36%.
M.C.H.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here