Percheziţii la Motru după ţigări de contrabandă

191

Poliţiştii au destructurat, luni seara, o reţea de infractori specializată în comercializarea ilegală de ţigări, făptaşii fiind din Baia de Aramă şi Motru.

Lucrătorii Direcţiei de Operaţiuni Speciale şi ai Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Mehedinţi, în urmă cu o lună, au reuşit să infiltreze în gruparea respectivă un ofiţer sub acoperire şi să monitorizeze toate acţiunile de contrabandă organizate de aceasta.
Întrucât la domiciliile unora dintre tinerii implicaţi se cunoştea că se află depozitate 66 de baxuri cu ţigări (aproximativ 33.000 pachete) de diferite mărci, s-a stabilit să se organizeze cinci percheziţii în oraşele Baia de Aramă (judeţul Mehedinţi) şi Motru (judeţul Gorj). Întreaga cantitate de ţigări a fost confiscată, iar trei persoane au fost conduse la sediul IPJ Mehedinţi pentru continuarea cercetărilor. G.G., de 39 de ani, G.E., de 43 de ani, ambii din oraşul Baia de Aramă (judeţul Mehedinţi) şi D.S., de 35 de ani, din oraşul Motru (judeţul Gorj), sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală, contrabandă şi deţinere în afara antrepozitului fiscal de mărfuri accizabile nemarcate sau marcate necorespunzător.
Acţiunea a fost coordonată de inspectorul şef al IPJ Mehedinţi, Ştefan Ponea, iar ţigările, achiziţionate din localităţi din sud-vestul ţării, erau destinate pieţei negre din judeţele Mehedinţi şi Gorj.
Ţigările erau fabricate în Republica Serbia, Muntenegru şi Ucraina.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here