Percheziții la firme de distribuție din Târgu-Jiu

300

Polițiștii au efectuat, ieri dimineață, cinci percheziții în municipiul Târgu-Jiu, într-un dosar de evaziune fiscală. Vizate au fost două societăți comerciale și administratorii acestora, care ar fi distribuit băuturi alcoolice și produse alimentare fără documente fiscale.

“Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj, sub supravegherea Procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, au efectuat un număr de cinci percheziţii domiciliare la două societăţi comerciale de pe raza municipiului Târgu-Jiu şi la domiciliile administratorilor acestora, într-un dosar de evaziune fiscală. Din probatoriul administrat până în prezent a rezultat faptul că cele două societăţi comerciale distribuiau băuturi alcoolice, produse alimentare şi din tutun, pe raza oraşului Rovinari şi a comunelor limitrofe, fără a emite documente pentru mărfurile livrate, neînregistrând astfel veniturile realizate”, a declarat Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al Poliției Gorj.
La descinderi au participat și specialiști din cadrul Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală.
“Se fac cercetări privind săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală în formă continuată. Prejudiciul a fost estimat, deocamdată, la aproximativ 140.000 de lei”, a precizat Cristina Ciobanu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj.
În urma audierilor, anchetatorii vor stabili dacă se impun măsuri preventive în acest caz.
Loredana Fîciu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here