Percheziții în Gorj! Zece persoane, audiate în dosarul „Videochat în saloane de înfrumusețare”

957

Polițiștii gorjeni au efectuat, ieri, 16 percheziții în județ, atât la saloane de înfrumusețare din oraș, cât și la domiciliul unor suspecți acuzați de evaziune fiscală. După descinderi, 10 persoane, printre care s-au aflat și doi culturiști din Târgu-Jiu, au fost conduse la audieri, la sediul IPJ Gorj. “Poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Gorj au efectuat 16 percheziţii domiciliare, pe raza municipiului Târgu-Jiu, pentru probarea activităţii infracţionale a unor persoane bănuite de comiterea infracţiunii de evaziune fiscală, fiind vizate unele saloane de înfrumusețare ce desfășoară activitatea de videochat. Din activitatea infracțională, persoanele vizate ar fi creat un prejudiciu la bugetul statului peste 500.000 euro”, a precizat Andrei Lazăr, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.
După ce au dat declarații, toți cei zece suspecți au fost anunțați că vor fi cercetați în libertate.
“Au fost audiate zece persoane suspecte în dosar, astăzi nu va fi reținută nicio persoană. Cercetările continuă pentru stabilirea întregii activități infracționale și a faptelor comise de fiecare suspect”, a mai spus Andrei Lazăr. Ancheta este coordonată de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, care au precizat că verificările sunt efectuate în patru dosare penale privind comiterea infracțiunii de evaziune fiscală. “Există suspiciuni că, în perioada 2012-2017, mai multe persoane au realizat venituri din prestări de servicii, prin intermediul internetului, de natura videochat, în mod continuu și cu titlu de îndeletnicire, fără ca aceste venituri să fie declarate în mod corespunzător pentru a fi supuse impozitării și taxelor legale”, a precizat Cristina Ciobanu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj.

4 COMENTARII

  1. Daca exista astfel de cazuri, nu inseamna ca toate studiourile sunt ilegale sau ca nu respecta drepturile angajatelor lor, intr-adevar exista si asemenea situatii, de aceea trebuie sa aveti grija atunci cand alegeti sa lucrati in domeniul videochatului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here