Percheziții în Gorj și București

349

Poliţiştii și un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj au efectuat, ieri dimineaţă, șapte percheziţii la persoane acuzate că ar fi creat un prejudiciu de aproximativ 100.000 de lei, prin evaziune fiscală.
”La data de 14 decembrie, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, sub supravegherea procurorilor, efectuează șapte percheziţii, la sediile unor firme și la locuințele unor persoane, pe raza județului Gorj și a municipiului București, bănuite de săvârşirea unor infracţiuni de evaziune fiscală.
Din cercetări a reieşit faptul că, în perioada ianuarie 2014 – februarie 2015, administratorii societăţilor comerciale, din București, ar fi efectuat operaţiuni fiscale nereale, realizând achiziții de la societăţi comerciale, cu un comportament tip fantomă, cu sediul social în județul Gorj.
Ca urmare a sustragerii de la plata taxelor și impozitelor aferente mai multor achiziții intracomunitare, cu obiecte de vestimentație și încălțăminte, a fost produs bugetului consolidat al statului, un prejudiciu de 97.500 de lei”, se precizează într-un comunicat de presă al IPJ Gorj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here