Percheziții în Gorj. Peste 170 de kilograme de articole pirotehnice, confiscate

769

175 de kilograme de materiale pirotehnice, deținute fără drept, au fost ridicate de polițiști, în urma a trei percheziții efectuate în Gorj. Descinderile au avut loc, marți, în Târgu-Jiu, Peștișani și Padeș.
,,La data de 29 decembrie a.c., polițiști din cadrul Biroului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase, fiind în continuarea cercetărilor într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de efectuarea de operațiuni cu articole pirotehnice, fără drept, au efectuat trei percheziții domiciliare, pe raza municipiului Târgu-Jiu și a comunelor Peștișani și Padeș.
La un imobil situat pe raza municipiului Târgu-Jiu, aparținând unui bărbat de 53 de ani, persoană fizică autorizată pentru a deține sau desfășura operațiuni cu articole pirotehnice din categoria I, au fost identificate baterii pentru jocuri de artificii din categoriile F2, F3 și F4, interzise a fi deținute în spații neautorizate, în greutate de 150 kg.
Totodată, în incinta punctului de lucru al unei societăți comerciale din comuna Padeș și la un imobil situat pe raza comunei Peștișani, ce aparține unui bărbat de 44 de ani, au fost identificate baterii pentru jocuri de artificii, interzise la folosire și deținere de către persoane neautorizate, în greutate de 25 de kg.
Întreaga cantitate de articole pirotehnice deținută fără drept, în greutate de 175 kilograme având o valoare de peste 11.000 de lei, a fost indisponibilizată de polițiști în vederea continuării cercetărilor”, a precizat Victor Țuhașu, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.
Perchezițiile domiciliare au fost efectuate cu sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului de Ordine Publică, Serviciului de Investigații Criminale și Serviciului Criminalistic.
A.C.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here