Percheziții în Gorj pe drepturi de autor

254

Poliţia Română a efectuat, marţi, 45 de percheziţii domiciliare în şase judeţe şi în Bucureşti, la persoane bănuite că ar fi comercializat programe de calculator piratate după creaţii intelectuale care fac obiectul drepturilor de autor, utilizate la aparatele de joc cu câştiguri de tip “slot-machine”. Percheziții s-au făcut și în Gorj.

“La data de 14 februarie, poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice efectuează 45 de percheziţii domiciliare, pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor: Ilfov, Mureş, Gorj, Braşov, Constanţa şi Bacău. Activităţile se desfăşoară sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 4 Bucureşti, la sediile sociale şi punctele de lucru ale unor societăţi comerciale administrate de persoane bănuite de infracţiuni la legea drepturilor de autor”, informează printr-un comunicat Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR). Componentele aparatelor de joc contrafăcute ar fi fost realizate cu piese electronice specifice, achiziţionate din Taiwan şi China, fiind totodată implementate programe informatice copiate de pe versiunile originale. “După implementarea pe plăcile de bază a programului de joc copiat, cei în cauză ar fi comercializat, în perioada 2009 – 2015, la mai mulţi operatori de jocuri de noroc din România plăci contrafăcute”, se mai arată în comunicat. Astfel, persoanele vizate ar fi adus prejudicii materiale şi de imagine titularilor drepturilor de autor, cât şi utilizatorilor unor astfel de produse, prin alterarea rezultatelor jocurilor.
La acţiune au participat şi poliţişti din cadrul Direcţiei de Investigaţii Criminale, ai Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, precum şi poliţişti ai inspectoratelor de poliţie judeţene: Mureş, Gorj, Braşov, Constanţa şi Bacău.
A.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here