Percheziţii în Gorj la o grupare de hackeri!

5958

Procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Oradea au efectuat 19 percheziţii domiciliare în judeţele Iaşi, Botoşani, Neamţ, Mureş, Ialomiţa, Argeş, Suceava, Galaţi, Arad, Timiş şi Gorj, pentru destructurarea unei grupări de hackeri formate din 18 persoane, care posta pe Facebook date obţinute în urma atacurilor informatice. Gruparea infracţională era compusă din membri, cu vârste cuprinse între 15 şi 24 de ani, din judeţele în care au fost efectuate percheziţiile domiciliare.

Dosarul vizează săvârşirea infracţiunilor de acces ilegal la un sistem informatic, perturbarea funcţionării sistemelor informatice, operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice şi efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, în perioada 2016 – 2018, membrii grupării au creat două grupuri pe Facebook, în cadrul cărora au desfăşurat activităţi ilegale îndreptate împotriva siguranţei şi integrităţii sistemelor informatice.

O parte din membrii celor două grupuri de Facebook au postat date obţinute în urma atacurilor informatice desfăşurate sau a transferului neautorizat, respectiv sisteme informatice (servere de tip Virtual Private Server, Remote Desktop Protocol, etc.) cu drepturi de acces, conturi de utilizatori şi parole aferente unor aplicaţii informatice, platforme de jocuri virtuale, aplicaţii de poştă electronică, reţele de sisteme informatice infectate, precum şi date de identificare ale cardurilor bancare, toate în scopul comercializării acestora.

De asemenea, o parte dintre membrii comunităţii au postat pe o aplicaţie de socializare înregistrări video reprezentând atacuri informatice de tip DDoS asupra mai multor sisteme informatice.

În urma percheziţiilor au fost identificate şi ridicate mai multe hard-disk-uri, unităţi centrale, laptop-uri, telefoane mobile, tablete, stick-uri de memorie şi diverse înscrisuri.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul Brigăzilor de Combaterea a Criminalităţii Organizate Timişoara, Piteşti, Mureş, Galaţi, Iaşi şi Suceava, respectiv al Serviciilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Arad, Gorj, Ialomiţa, Neamţ şi Botoşani.

1 COMENTARIU

  1. intelegem sa se dea elevilor si studentilor masti, dar nu si cadrelor didactice,care au lefuri si isi permit sa si le procure fara a apela la buzunarul public.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here