Percheziții de amploare în Gorj și în alte 14 județe

313

La această oră, poliţiştii timișeni efectuează 48 de percheziții, în 15 județe, la persoane acuzate de contrabandă și fals în înscrisuri private. Ancuța Morariu, purtătorul de cuvânt al Poliției Timiș, a precizat pentru Gorjeanul că descinderi sunt efectuate și în județul Gorj, la Târgu-Jiu și Telești.

”Sunt vizate persoane bănuite de deținere în afara antrepozitului fiscal și comercializarea produselor accizabile, fără a fi marcate, peste limita de un kilogram de tutun de fumat, contrabandă și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

În fapt, începând cu anul 2015, un bărbat de 29 de ani, din comuna Coșteiu, sprijinit de alte persoane, ar fi comercializat pe teritoriul României, prin intermediul internetului, 105 kilograme de tutun, fără ca produsul să fie  supus marcării și fără a se achita accizele aferente acestor operațiuni.

În urma investigațiilor efectuate, polițiștii au stabilit că mai multe persoane ar fi achiziționat, în repetate rânduri, tutun prelucrat de cel în cauză, încălcând dispozițiile legale.

Totodată, s-a stabilit că bărbatul, sprijinit de alte persoane, ar fi falsificat polițe de asigurări pentru autovehicule înmatriculate în alte state, permise de conducere, documente de proprietate pentru vehicule și diplome de calificare în câmpul muncii.

Poliţiştii vor pune în aplicare trei mandate de aducere, persoanele depistate urmând a fi conduse pentru audieri la sediul Poliţiei Municipiului Lugoj.

Activităţile se desfăşoară cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Timiș şi al poliţiştilor din cadrul inspectoratelor de poliție județene Caraș-Severin, Hunedoara, Cluj, Iași, Tulcea, Mehedinți, Dâmbovița, Covasna, Harghita, Mureș, Prahova, Alba, Brașov și Gorj”, au precizat reprezentanții Poliției Române. Revenim cu detalii! (L.F.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here