Peppy Dolce Vita, cea mai bună din Gorj la maratonul de minifotbal

487

Pentru prima oară de la înființarea campionatului oficial de Minifotbal din Gorj, Campionatul Dolce Vita, trei echipe au mers la aceeași competiție națională. Peppy Dolce Vita Târgu Jiu, Real Târgu Jiu și Mica Frăție Gorj au participat, în weekend-ul recent încheiat, la Cupa României de la Sibiu, alături de alte 93 de formaţii. Cel mai bine s-a clasat Peppy Dolce Vita. Echipa lui Daniel Buleac și Petrișor Gurică s-a calificat fără probleme din grupe, cu 2 victorii din tot atâtea meciuri. Dumitru, Amzucu și colegii lor au trecut și de primul hop eliminatoriu, după executarea loviturilor de la 7 metri. Tot loviturile de la 7 metri aveau însă să aducă finalul competiției pentru galben-albaştrii. Peppy Dolce Vita a fost eliminată de Gimsport Bacău la executarea penalty-urilor, după 0-0 în timp regulamentar.

Rezultate Peppy Dolce Vita Târgu Jiu:
Grupa IV
5-1 cu D&D Garage Bistrița
2-1 cu ConvenabilTulcea
Prima fază eliminatorie
3-3 (5-4) cu Dr. Brown’s Baia Mare după executarea loviturilor de la 7 metri
Șaisprezecimi de finală
0-0 (4-5) cu Gimsport Bacău după executarea loviturilor de la 7 metri
Real Târgu-Jiu a reușit și ea să treacă de faza grupelor. Fugaru, Berca și ceilalți jucători ai celor de la Real au învins echipa AS United Focșani și au remizat cu AS Glissando Timișoara. Drumul celor de la Real s-a oprit însă în primul tur eliminatoriu, după un meci extrem de echilibrat în fața vicecampioanei de la București, Luxury Team. Bucureștenii l-au avut în componență și pe Adrian Călugăreanu, multiplu campion european cu naționala României, dar Real a fost echipa care a condus ostilitățile, având la un moment dat 1-0 și apoi 2-1. Partida s-a încheiat 2-2 și, la fel ca în cazul celor de la Dolce Vita, loteria penalty-urilor a scos din competiție și Real Târgu Jiu.

Rezultate Real Târgu Jiu:
Grupa VI
2-1 cu AS United Focșani
3-3 (4-5) cu AS Glissando Timișoara după executarea loviturilor de la 7 metri
Prima fază eliminatorie
2-2 (2-4) cu Luxury Team București după executarea loviturilor de la 7 metri
Cea de-a treia reprezentantă a Gorjului la acest turneu final a fost echipa Mica Frăție.
Băieții lui Sergiu Gheorghiță au fost repartizați într-o grupă alături de două echipe din campionate puternice, FC Gilău Florești Cluj și Fan Courier Zalău.
Mica Frăție a avut șansele ei, dar a ratat extrem de mult în cele două partide. Practic, experiența superioară a adversarilor și eficacitatea acestora în fața porții au făcut diferența în final, iar cele două echipe din Ardeal au mers mai departe în prima fază eliminatorie.

Rezultate Mica Frăție Gorj:
Grupa X
2-5 cu FC Gilău Florești Cluj
2-4 cu Fan Courier Zalău
Campionatul Județean de Minifotbal Dolce Vita Târgu Jiu a fost reprezentat la Sibiu și de o brigadă de arbitri formată din Daniel Popescu, arbitru activ Liga 1 la futsal și Alin Trocan. Trofeul cel mare la Sibiu a fost adjudecat de Danco Pro București, 2-1 în finala cu favorita competiției și echipa gazdă, Juventus Sibiu. Medaliile de bronz au mers la cei de la Old Boys București, care s-au impus în finala mică, 4-0 cu Squadra Turda. Cupa României de la Sibiu a fost cel mai amplu turneu de minifotbal organizat până acum de Federația de Minifotbal din România. Au participat un număr record de 96 de echipe și s-au disputat un număr record de 160 de meciuri pe 9 terenuri în 3 zile de competiție. Danco Pro București a primit dreptul de a participa la Liga Campionilor de la Terme Catez din Slovenia ca urmare a câștigării primului trofeu major din palmaresul recent înființatei echipe din capitală.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here