Pentru turul II al prezidenţialelor / Târgujienii aşteptaţi să-şi facă noi acte de identitate

339

Conducerea Direcţiei Publice Comunitare Locale de Evidenţă a Persoanelor (DPCLEP) Târgu-Jiu face apel la cetăţenii târgujieni care au acte de identitate expirate să se prezinte pentru preschimbarea acestora, în vederea exercitării dreptului de vot la turul II al alegerilor prezidenţiale, programat a avea loc pe 14 noiembrie.

Deşi ghişeele DPCLEP Târgu-Jiu au fost deosebit de aglomerate săptămâna trecută, înainte de primul tur al prezidenţialelor din 2 noiembrie, din nou, instituţia îşi va mări orarul de lucru cu publicul pentru ca toţi cetăţenii din Târgu-Jiu şi din cele 11 comune arondate să îşi poată reînnoi actele de identitate şi astfel să-şi exercite dreptul la vot.
“Ca de fiecare dată, în preajma evenimentelor electorale, Serviciul de Evidenţă din cadrul DPCLEP Târgu-Jiu îşi adaptează programul de lucru cu publicul astfel încât toţi cetăţenii să-şi reînnoiască actele de identitate. Şi săptămâna viitoare, pentru turul doi, programul de lucru va fi unul extins, de luni până vineri între 08:00 şi 18:00, urmând ca sâmbătă, pe 15 noiembrie, să lucrăm de la 08:00 la 16:00, iar în ziua alegerilor din 16 noiembrie să fim la dispoziţia cetăţenilor de la orele 08:00 şi până la 21:00.
Toţi cetăţenii trebuie să-şi verifice valabilitatea actelor de identitate şi să se prezinte din timp pentru reînnoirea lor pentru a nu crea aglomeraţie la ghişeele formaţiunii.
De asemenea, îi rugăm să înţeleagă că lucrăm cu prioritate documentele expirate, documentele pierdute şi avem rugămintea că în săptămâna următoare când vom lucra cu program prelungit, cei care au buletinele încă valabile la data turului doi de scrutin şi doresc din anumite motive să-şi schimbe actele de identitate, să amâne depunerea documentelor pentru ca noi să avem posibilitatea să lucrăm urgenţele pentru a nu împiedica procesul de votare”, a declarat Laurenţiu Dan, şeful DPCLEP Târgu-Jiu.

1.000 de buletine eliberate
Conform statisticilor prezentate de conducerea instituţiei, în octombrie s-au primit 1.848 de cereri pentru eliberarea de acte de identitate, fie definitive, fie provizorii. De asemenea, în săptămâna primului tur de scrutin, la DPCLEP Târgu-Jiu s-au primit nu mai puţin de 650 de noi solicitări şi s-au eliberat circa 1.000 de acte de identitate. “A fost un volum mare de muncă, dar am pus toţi solicitanţii în legalitate. Sâmbătă şi duminică, pe 1 şi 2 noiembrie, s-au eliberat 547 de acte, iar ultima cerere depusă a fost la ora 19:00, şi am făcut tot efortul necesar şi am pus în legalitate inclusiv această persoană care a venit foarte târziu. Toate cererile care s-au primit în săptămâna premergătoare alegerilor cât şi toate cererile depuse anterior, au fost soluţionate. Ceea ce este dezamăgitor este faptul că mulţi n-au venit să-şi ridice documentele. Este vorba de aproape 500 de persoane. Îi rugăm să vină să îşi ia actele pentru a putea vota la turul doi de scrutin”, a precizat Laurenţiu Dan.

laurentiudan34 de deţinuţi au noi buletine
Totodată, în intervalul 1 ianuarie – 30 septembrie a.c., reprezentanţii instituţiei au eliberat un număr de 11.676 cărţi de identitate şi 472 cărţi de identitate provizorii.
Pentru a veni în sprijinul cetăţenilor, s-au efectuat 90 acţiuni cu ajutorul camerei mobile fiind puse în legalitate 299 persoane şi 72 controale la unităţile sanitare şi de protecţie socială fiind puse în legalitate 173 persoane. În octombrie, angajaţii DPCLEP Târgu-Jiu, au desfăşurat 7 acţiuni cu camera mobilă, fiind astfel eliberate acte de identitate pentru peste 50 de persoane. Acţiunile cu camera mobilă se fac la cererea persoanelor fizice netransportabile, dar şi la solicitarea instituţiilor.
Astfel, la solicitarea conducerii Penitenciarului Târgu-Jiu, 34 de persoane private de libertate au fost puse în legalitate luna trecută pentru a-şi exercita dreptul la vot. Şi 50 de cetăţeni din centrele de ocrotire şi protecţie socială de pe raza municipiului Târgu-Jiu au primit noi buletine în octombrie.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here