Pentru salariile întârziate – Angajaţii Uzinei Mecanice Sadu au întrerupt lucrul

285

Circa 200 de angajaţi ai Uzinei Mecanice(UM) Sadu au întrerupt lucrul ieri dimineaţă, supăraţi că nu îşi primiseră salariile, şi aşa destul de mici. Timp de două ore în uzina de armament din Gorj nu s-a lucrat nimic, angajaţii purtând discuţii cu conducerea uzinei. Reprezentantul Prefecturii Gorj, Alin Văcaru, susţine că acţiunea de azi nu poate fi catalogată drept grevă spontană.

UM Sadu are însă puţine contracte pentru furnizarea produselor realizate aici, pe piaţa internaţională. Nici materia primă nu există pentru a face faţă unor comenzi mari de armament. Lipsa acestor contracte face imposibilă achitarea la timp a salariilor, lucru explicat de conducerea fabricii muncitorilor. Asta, după ce în cursul zilei de luni, directorul fabricii a fost la ROMARM pentru a rezolva întârzierea salariilor.
Uzinei Mecanice Sadu i s-au şters recent de către Guvern datoriile istorice, de 180 de milioane de lei, dar chiar şi aşa este extrem de dificil ca fabrica să îşi revină din punct de vedere economic. UM Sadu ar avea nevoie de contracte lunare de 1,2 milioane dolari pentru a rezista pe piaţă cu personalul actual, Ministerul Economiei comunicând că pentru atingerea nivelului respectiv uzina poartă negocieri cu posibili parteneri externi. Negocierile urmau să se finalizeze în perioada următoare, dar, între timp, situaţia la fabrica din Gorj a devenit critică.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here