Pentru Ora Pământului – Activităţi inedite desfăşurate la CNET Târgu-Jiu

390

spectacol CNETColegiul Naţional „Ecaterina Teodoroiu” (CNET) din Târgu-Jiu a marcat Ora Pământului organizând, în perioada 24-26 martie 2011, o serie de acţiuni desfăşurate sub sloganul: „Lasă Pământul să respire!”. Iniţiativa de a sărbători în acest mod Ora Pământului a aparţinut profesoarei de fizică Rodica Dănău, care ne-a mărturisit că prin intermediul acestei campanii s-a dorit

„responsabilizarea tinerilor în faţa problemelor climaterice existente în acest moment, încălzirea globală fiind un subiect ce necesită o atenţie deosebită din partea tuturor.”

Alături de aceasta în campanie s-au implicat şi alte cadre didactice de la Colegiul Naţional „Ecaterina Teodoroiu”, directorul Gheorghe Nichifor, prof. Nicoleta Grigore, Carmen Preoteasa, Mihaela Vulpe şi Gabriela Bobei.

Elevii care au susţinut această campanie au împărţit pliante colegilor din liceu şi au oferit informaţii despre ce înseamnă Ora Pământului şi care este scopul său.

Acţiunile au cuprins şi vernisajul unei expoziţii-concurs de afişe şcolare, realizate de elevii claselor a IX-a, a X-a şi a XI-a. „Ora Pământului simbolizează perioada de 60 de minute în care omenirii îi pasă de Pământ! Prin afişul realizat am dorit să transmit mesajul meu tuturor celor cărora le pasă de soarta planetei şi pentru un viitor mai bun al Terrei” a arătat Loredana-Maria Burciu, elevă în clasa a IX-a, profilul matematică-informatică.

Sala de lectură a bibliotecii Colegiului Naţional „Ecaterina Teodoroiu” a găzduit o expoziţie inedită de carte intitulată „Pământul într-o continuă frământare”, iar în după-amiaza zilei de 25 martie, elevii au fot invitaţi la sesiunea de comunicări cu tema „Lasă Pământul să respire!”.

Sâmbătă, 26 martie, începând cu ora 20.30, timp de o oră, în curtea liceului a fost organizat spectacolul de muzică şi poezie „Ora Pământului”, în timpul căruia elevii au stins luminile electrice şi au aprins lumânări alăturându-se celor cărora le pasă de mediu. „Părerea mea este că Ora Pământului ar trebui să nu se oprească niciodată. Să continue şi eventual să aibă loc de mai multe ori într-un an. Doar aşa poate se va schimba mentalitatea oamenilor. Manifestarea din această seară a reuşit să unească elevii pe seama unei teme extrem de importante pentru viitorul oamenilor”, ne-a mărturisit Mihai Loghină, unul dintre elevii de la Colegiul Naţional „Ecaterina Teodoroiu” implicat în Campania Ora Pământului.

Alături de profesorul Andrei Popete-Pătraşcu, elevii Robert Zgarbură, Roxana Crăciun, Oana Florea, Ştefania Cărnuţă şi Lucian Voica, au oferit colegilor lor o seară de muzică şi poezie pe care cei aproape o sută de participanţi prezenţi la acţiune au apreciat-o. Elevii au promis că şi la anul de Ora Pământului vor lăsa preţ măcar de o oră pământul să respire.

M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here