Pentru o zi – Consilierii locali au fost înlocuiţi de elevi

191

Primarul municipiului Târgu-Jiu s-a întâlnit, vineri, cu alţi consilieri locali decât cei binecunoscuţi. Este vorba despre elevi ai liceelor din oraşul nostru, care au venit la Primărie pentru a-şi prezenta şi susţine propunerile şi sugestiile pe care le au pentru municipalitate. Edilul Florin Cârciumaru spune că se străduieşte să îndeplinească dorinţele tinerilor cetăţeni, o parte dintre ele fiind deja realizate.

Consiliul Local al Copiilor s-a întrunit vineri, 31 mai 2013. Preşedinţii Consiliilor Elevilor din unităţile de învăţământ liceal din municipiul Târgu-Jiu au venit în faţa primarului Florin Cârciumaru cu propuneri îndrăzneţe, impresionându-l pe edil. „Întâlnirea cu elevii din Târgu-Jiu a fost, ca de obicei, o întâlnire constructivă. A devenit o tradiţie la Târgu-Jiu ca d 1 iunie primarul să se întâlnească cu reprezentanţii elevilor şi copiilor din municipiu. Ca de fiecare dată, sugestiile şi propunerile lor le-am tratat cu mare seriozitate şi pot să spun că de fiecare dată ideile, propunerile şi sugestiile lor s-au regăsit şi se regăsesc în programele noastre de lucru; parte din ele s-au realizat, o parte se regăseşte în programul de lucru pe 2013 şi altele se vor realiza în 2014. Astăzi am punctat ce mi-au propus în 2012, am notat ce mi-au propus pentru viitor şi am constatat cu toţii că foarte multe din sugestiile lor din 2012 s-au realizat. M-au rugat anul trecut să amenajăm, să modernizăm un cinematograf şi l-am realizat. M-au rugat să insist să aduc la Târgu-Jiu un mall, un McDonnald’s, lucruri care sunt pe drum şi anul viitor, când ne vom întâlni să facem un bilanţ, vor constata că au şi mall şi McDonnald’s”, a menţionat Cârciumaru.

Mai multe spaţii verzi, Aqualand şi concursuri între şcoli
Tinerii consilieri au cerut municipalităţii realizarea unui parc de distracţii acvatic, alte piste de biciclete, mai multe concursuri între şcoli, noi săli de sport şi altele. Primarul municipiului Târgu-Jiu şi-a notat toate propunerile şi a promis că se va apleca asuprea lor, ca şi în anii trecuţi. „Mi-au sugerat să amenajăm mai multe spaţii verzi, să sugerez Guvernului să insiste să avem continuitate pe programul prin care să construiască din nou săli de sport, piste pentru biciclete şi alte foarte multe idei şi propuneri. O idee foarte bună mi s-a părut aceea ca în fiecare şcoală să organizăm prin Centrul Brâncuşi concursuri pe teme brâncuşiene. Mi-au propus să organizăm mai multe competiţii sportive între şcoli. Eu pe toate le-am considerat ca fiind idei şi sugestii bune, îndrăzneţe, de care noi trebuie să ţinem cont”, confirmă Florin Cârciumaru, primarul municipiului Târgu-Jiu.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here