Pentru o viitoare alianţă, Morega dispus la un protocol cu PSD

494

morega 2Reacţiile preşedintelui liberal după alegerile prezidenţiale din 22 noiembrie nu au întârziat să apară. Acesta a făcut o analiză a rezultatelor obţinute de reprezentanţii partidului în teritoriu,

exprimându-se asupra consecinţelor ce vor fi aplicate în cadrul filialei în perioada următoare. Punctul principal va rămâne însă orientarea într-o alianţă politică pentru intrarea la guvernare, Dan Ilie Morega declarându-se pe plan local pentru o colaborare cu PSD-ul în defavoarea PDL-ului, menţionând însă că lucrurile nu sunt stabilite definitiv şi că se va supune hotărârii liderilor săi de la Bucureşti.

Ce se va negocia cu social-democraţii
Dan Ilie Morega e convins că PNL va guverna după Crăciun alături de PSD, motiv pentru care revendică de pe acum şefia Prefecturii. Acesta l-a exclus din start pe Victor Banţa pentru ocuparea funcţiei respective, menţionând că, de acum încolo, liberalii vor şti să îşi negocieze mult mai bine funcţiile. Dan Ilie Morega participă astăzi la prima şedinţă pe care conducerea PNL o va avea la nivel central, el spunând că va accepta o decizie de intrare la guvernare alături de PSD doar dacă filiala obţine anumite posturi de conducere. El a dat ca exemplu, în afară de şefia Prefecturii, şi sucursala Hidroelectrica şi un complex energetic la care liberalii doresc să îşi instaleze proprii şefi. Morega nu a dat nume de persoane, dar a ţinut să menţioneze că va accepta o viitoare alianţă doar în baza unui protocol ferm cu PSD.
Se va recurge la excluderi din partid
Dan Ilie Morega spune că aleşii locali ai PNL Gorj, inclusiv primarii din localităţi, care au avut rezultate slabe la alegerile prezidenţiale, vor fi excluşi din partid. Liderul organizaţiei afirmă că nu poate să accepte ca în unele comune liberalii să obţină în ultimul an doar rezultate proaste, motiv pentru care va cere sancţiuni drastice pentru primarii şi consilierii locali care nu şi-au atins obiectivele electorale stabilite înaintea alegerilor.
În schimb, Dan Ilie Morega s-a declarat foarte mulţumit de procentul de 22,5% obţinut de PNL Târgu-Jiu în municipiu şi a ţinut să-i felicite şi pe primarii din Târgu-Cărbuneşti, Polovragi, Turceni sau Aninoasa care au avut, de asemenea, rezultate foarte bune.
Shimbări şi la tineret
Fosta şefă de cabinet a lui Victor Banţa a fost exclusă din PNL, deşi era şefă a Clubului Studenţilor Liberali. Nicoleta Popescu a fost dată afară din partid pe finalul campaniei electorale, atât liderul organizaţiei judeţene, Dan Ilie Morega, dar şi cel al celei municipale, Dian Popescu, spunând că aceasta nu avea activitate în organizaţiei. Nicoleta Popescu a organizat mai multe acţiuni prin care a încercat să promoveze Clubul Studenţilor Liberali pe care îl conducea, ea apărând în ultimele luni de câteva ori alături de şefii săi de partid.
Dian Popescu afirmă însă că Nicoleta Popescu avea la Club doar câţiva colegi cu care mima activitatea politică, lipsa membrilor fiind observată în campania electorală. Şeful PNL Târgu-Jiu spune că după excluderea Nicoletei Popescu în organizaţie au venit zeci de tineri care au muncit în campania pentru Crin Antonescu, Dian Popescu explicând astfel şi scorul de peste 22% obţinut la nivel de municipiu.
Gelu IONESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here