Pentru neplata arieratelor s-au trezit cu conturile blocate

405

Mai multe unităţi administrativ teritoriale din judeţ s-au trezit cu conturile blocate de către Trezoreria Gorj. Este vorba despre primăriile Săcelu şi Vladimir, acestea au împrumutat bani din trezoreria statului pentru a-şi achita arieratele, iar pentru neachitarea ratelor lunare s-a trecut la procedura de blocare a conturilor.

Primăriile comunelor Săcelu şi Vladimir au conturile blocate din cauza neachitării arieratelor către furnizori. Acestea au datorii de circa un milion lei, iar reprezentanţii AJFP Gorj au recurs la blocarea conturilor, deoarece nu şi-au redus arieratele cu procentul cerut de lege.

primarie-vladimir-1“Două unităţi administrativ-teritoriale nu au redus arieratele, respectiv comuna Săcelu cu suma de 0,8 milioane lei şi comuna Vladimir cu suma de 0,2 milioane lei. În luna mai s-a sistat alimentarea cu cote defalcate din impozitul pe venit, cât şi cu sume defalcate din unele venituri ale bugetului de stat pentru echilibrarea bugetelor locale, acestea neputând efectua alte plăţi decât pentru diminuarea arieratelor. Precizez că nu s-au blocat plăţile efectuate din veniturile proprii ale celor două primării”, a precizat trezorierul-şef din cadrul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice (AJFP) Gorj, Gheorghe Paraschivu.
La sfârşitul lunii mai, la nivel judeţean, datoriile primăriilor atât din mediul rural, cât şi urban se ridicau la valoarea de 16,4 milioane lei.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here