Pentru medicii de familie/Președintele APMF Gorj își asumă riscul neîncheierii propriului contract

268

Dr. Mihai Moisescu, președintele Asociației Patronatului Medicilor de Familie (APMF) Gorj, a demarat negocierile noului contract cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate (CJAS), la sfârșitul săptămânii trecute. Întrucât negocierile s-au întrerupt, convenindu-se reluarea lor după data de 10 august, președintele APMF Gorj și-a asumat riscul neîncherii propriului contract, pentru binele medicilor de familie.

La sfârșitul săptămânii trecute, mai exact vineri, 22 iulie 2016, la ora 11.00, reprezentanții Casei Județene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj au demarat negocierile noului contract cu Asociația Patronatului Medicilor de Familie (APMF) Gorj, în prezența vicepreședintelui Colegiului Medicilor Gorj – dr. Bogdan Neguleasa. După patru ore, la ora 15.00, negocierile au fost întrerupte și s-a convenit reluarea lor la o dată ulterioară. “Având în vedere agenda încărcată a președintelui interimar al CJAS Gorj și luând în calcul și concediile unor angajați ai instituției, am convenit ca negocierile să fie reluate până pe 10-15 august, cu toate că noul contract începe la 1 august. Astăzi, 26 iulie, am avut o discuție cu domnul Danile Șurlea – președintele interimar al Casei de Asigurări Gorj, ca urmare a unui comunicat dat de Casă prin care invită furnizorii de servicii medicale în medicină primară la semnarea contractelor în zilele de 26 și 27 iulie. După discuții aprinse am ajuns la înțelegerea că singurul contract care va fi discutat separat va fi contractul meu, iar eventualele modificări ce se vor constitui în contractul pentru perioada august-decembrie, să fie baza modificărilor ce vor surveni în urma înțelegerii din august”, a menționat Dr. Mihai Moisescu, președintele Asociației Patronatului Medicilor de Familie (APMF) Gorj.

Riscuri asumate
După toate acestea, medicul Mihai Moisescu, președintele APMF Gorj, spune că și-a asumat riscul de a nu intra în relație contractuală cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Gorj. “Eu îmi asum riscul ca CJAS Gorj să nu cadă la înțelegere cu mine și să nu semneze contractul cu CMI dr. Mihail Moisescu”, confirmă președintele APMF Gorj.
Moisescu precizează, însă că, dacă reușește să obțină modificări la contractul său, după negocierile cu conducerea CJAS Gorj, de acestea vor beneficia toți medicii de familie.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here