“Pentru lucrurile urâte care se întâmplă în organizaţie!” – Călin Simionescu a demisionat din PNL Gorj

703

PNL Gorj a rămas de pe 18 aprilie fără Călin Simionescu, liberalul care a făcut muncă de partid aici din 2005. A fost consilier judeţean, candidat al partidului pentru scaunul de primar la Bălăneşti în 2008, funcţie pierdută în turul doi pentru 18 voturi, consilier local la Bălăneşti până în septembrie 2013, preşedinte al PNL Bălăneşti şi membru în BPJ-ul PNL Gorj. Călin Simionescu a renunţat la toate aceste funcţii şi la carnetul de partid, nemulţumit pentru felul în care se colaborează şi se conduce, în opinia sa “bâlbâit”, organizaţia lui Dian Popescu. Fostul liberal nu mai face momentan politică, nefiind tentat să plece la un alt partid.

Călin Simionescu a plecat din PD Gorj în 2005 după alegerea forţată a lui Ionel Manţog în conducerea organizaţiei, renunţând atunci la funcţia de preşedinte al tineretului democrat Gorj şi la cea de vicepreşedinte cu organizarea în PD Gorj. A demisionat în timpul alegerilor pentru noua conducere a organizaţiei. S-a înscris la PNL, PD-ul şi PNL-ul formând atunci Alianţa DA. Practic Simionescu s-a îndreptat spre colegii de Alianţă cu care muncise cot la cot în campaniile din 2004 pentru locale, parlamentare şi prezidenţiale. Se obţinuse atunci la prezidenţiale 53% în Gorj pe Alianţa DA, cel mai bun scor pentru portocalii în judeţul roşu.
Simionescu ajunge atunci consilier judeţean, şi nu pierde funcţia când se mută la PNL. Îşi reia însă munca de partid, la liberali, alături de Dan Ilie Morega, Gheorghe Orzan şi Radu Angheloiu. Armonia din PNL se schimbă odată cu candidatura lui Dian Popescu la preşedinţia organizaţiei.

“Nu m-a iertat niciodată că l-am susţinut pe Angheloiu”
Simionescu îl susţine în lupta pentru şefia filialei judeţene pe Angheloiu care pierde însă cursa pentru funcţie. Dian Popescu, ales preşedinte, nu uită însă că Simionescu a fost de partea contracandidatului său. Nu este însă singurul liberal care are de tras pentru acest lucru.
Dian îl taxează pe Simionescu la localele din 2012 când nu se zbate, în timp, pentru a-l susţine candidat pe acesta la fotoliul de primar la Bălăneşti. Asta, deşi ştie că Simionescu pierduse în 2008 funcţia la doar 18 voturi. Cedează candidatura PSD-ului, permiţându-i apoi pe ultima sută de metri lui Simionescu să candideze într-o luptă deja pierdută. Câştigă postul UNPR-istul Ovidiu Pungan, dar Simionescu scoate rezultate excelente pe Bălăneşti la alegerile locale şi parlamentare. Deşi este avantajat de procentele din Bălăneşti care îl ajută să devină senator, Dian se consideră mai aproape de Pungan decât de propriul coleg de partid.

Pungan de la UNPR, responsabilul PNL pentru europarlamentarele din Bălăneşti
De altfel, în mod şocant, primarul UNPR ajunge să participe la toate şedinţele PNL Gorj, chiar şi cele legate de organizarea alegerilor europarlamentare. Din acest motiv, Simionescu, preşedinte al PNL Bălăneşti este dat la o parte, Dian bazându-se, în mod uluitor, pe sprijinul primarului Pungan pentru un scor bun în Bălăneşti la europarlamentare.
Pungan probabil a promis sprijin şi PSD-ului cu care este în alianţă, nespunând că este legat ombilical de PNL-ul lui Dian.

Simionescu demisionează pe 18 aprilie
Călin Simionescu, şeful Biroului Contencios al Spitalul Dobriţa, liberal de 9 ani, vine şi îşi depune, urmare a tuturor celor întâmplate, demisia din partid. Simionescu anunţă, în scris, că demisionează şi din funcţia de preşedinte al PNL Bălăneşti şi membru al BPJ al PNL Gorj. “Cu regret pentru încetarea colaborării cu unii dintre colegii vechi din PNL Gorj am plecat din partid. Deşi mi-am depus demisia din 18 aprilie la secretariatul partidului nu m-a sunat nimeni să discute cu mine sau măcar să mă întrebe de ce plec”, a precizat Călin Simionescu.
Acesta spune că totul i-a lăsat un gust amar care îl face să stea momentan departe de politică.

Demisia lui Simionescu, excluderea lui Gabriel Giorgi, absenţa primarilor la Liga Aleşilor Locali şi toate evenimentele urâte din ultimul timp din PNL Gorj arată faţa reală a organizaţiei conduse de Dian Popescu, preşedintele care promisese că va scoate filiala la liman şi va angaja membrii partidului în funcţii publice numeroase. Nu a făcut nimic din acestea, dimpotrivă a adus organizaţia în acelaşi colaps administrativ şi financiar în care este şi propria firmă Maserati SRL. Senatorul a rămas înconjurat doar de câţiva liberali, care încă îi mai suflă în urechi spunându-i că organizaţia este pe culmi.
Anamaria Stoica

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here