Pentru lucrări de excepție și misiuni speciale – ANP l-a premiat cu salariu de merit pe directorul reclamat al Penitenciarului Târgu-Jiu

374

Administrația Națională a Penitenciarelor l-a premiat cu salariul de merit pentru șase luni pe Ion Popescu, directorul Penitenciarului Târgu-Jiu, asta după ce recent acesta a dat explicații în Comisia de Disciplină a Ministerului Justiției în baza unei reclamații a FSANP. Popescu a primit astfel 12.000 de lei în plus la salariu, asta pentru lucrări de excepție și misiuni speciale, anunță liderii FSANP care consideră că majorarea cu 50% primită de șeful închisorii municipale ar avea la bază criterii inventate care nici nu ar exista în lege.

În cadrul ședinței consiliului de conducere al ANP de săptămâna trecută, directorul acestei instituții, Marian Dobrică, sesizat recent în legătură cu sponsorizările ilegale din Penitenciarul Târgu-Jiu, girate de directorul Ion Popescu, a decis să-l premieze pe cel reclamat nu cu o sancțiune, ci cu o majorare de 50% a salariului pe care îl deține conform funcției. Motivul, Popescu s-ar fi remarcat pentru lucrări de excepție și misiuni speciale, fapt care este contestat de liderii FSANP, care consideră că directorul general al ANP ar fi inventat pe genunchi o serie de punctaje, care nu au nimic în comun cu actele normative, care ar fi trebuit să stea la baza acordării acestor salarii de merit. Criteriile respective, potrivit FSANP, ar fi exclus potențialii beneficiari, care nu au fost propuși să beneficieze de majorarea salarială în cauză.

Salariul nu pentru investiții
Deși unul dintre criteriile, care au stat la baza acordării majorării salariale respective, au fost și investițiile, cu siguranță, acest fapt nu s-a aplicat pentru directorul Penitenciarului Târgu-Jiu. Asta deoarece investiția de supraînălțare realizată de firma din Craiova nici în prezent nu e finalizată, prin șantierul din închisoare mai prestând o mână de muncitori. Administrația închisorii este oricum nemulțumită de felul cum se lucrează și de pretențiile constructorului de a se majora prețul investiției pe considerente ilegale. În câteva zile, se vehiculează, că firma își va face bagajele și va opri lucrarea, investiția în care s-au băgat bani masiv fiind lăsată neterminată.
ANAMARIA STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here