Pentru două sute de gorjeni – A început BAC-ul „de toamnă”

2101

hhhAproximativ 200 de candidaţi au susţinut ieri proba de bacalaureat la limba şi literatura română oral. În total, pentru sesiunea de toamnă există înscrişi în jur de 700 de absolvenţi, care vor susţine examen la diferite discipline. Conform metodologiei, fiecare candidat va susţine din nou proba pe care nu au promovat-o. Pentru că a fost vorba doar despre 200 de elevi, examinarea s-a terminat tot ieri.

„Sunt mai puţini candidaţi la oral la limba română pentru că sunt mai puţini restanţieri din anii trecuţi sau din sesiunea din vară care au picat una sau două discipline şi atunci, bineînţeles, conform metodologiei, ei vor da numai la disciplinele respective”, a declarat Vasile Antonie, inspector şcolar general adjunct. În sesiunea de toamnă, probele vor fi susţinute în două centre de examinare şi anume la Liceul cu Program Sportiv şi Liceul Materiale de Construcţii, ambele din Târgu Jiu.

Absolvenţii care au mai susţinut examenul de bacalaureat de cel puţin două ori până acum vor plăti o taxă pentru fiecare probă repetată.
Dorina Cioplea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here