Pentru culpele medicale repetate – Senatorul Ruşeţ cere intervenţia ministrului Sănătăţii

264

rusetSenatorul PDL, Ion Ruşeţ, i-a adresat, la începutul acestei săptămâni, o întrebare ministrului Sănătăţii, Ritli Ladislau, trăgând un semnal de alarmă pentru evenimentele nefericite înregistrate la Spitalul Judeţean Târgu-Jiu.

Ruşeţ îi solicită astfel ministrului să analizeze situaţia Spitalului Judeţean Târgu-Jiu şi să îi comunice ce măsuri va lua pentru evitarea producerii unor evenimente similare celor petrecute deja la unitatea medicală.

Ruşeţ explică, în scris, ministrului Sănătăţii, ce s-a întâmplat în ultima perioadă la Spitalul Judeţean din Târgu-Jiu. Senatorul explică astfel că unitatea medicală s-a aflat, în ultima perioadă, în atenţia publică “din cauza unor evenimente nefericite care s-au soldat inclusiv cu pierderi de vieţi omeneşti”. Situaţia în cauză ridică, astfel, în opinia lui Ruşeţ, serioase semne de întrebare atât asupra calităţii actului medical, cât şi a managementului unităţii, mai ales că, în ultimul timp, aici, au decedat deja două persoane iar a treia este în comă. Ruşeţ susţine în documentul înaintat ministrului Sănătăţii, că totul se datorează unor culpe medicale, după cum de altfel s-a şi stabilit ca urmare a primelor cercetări. Senatorul îi povesteşte de asemenea, în scris, ministrului că seria de incidente a debutat cu decesul tinerei de numai 17 ani, internată la Spitalul Judeţean Târgu-Jiu, pentru a fi supusă unei operaţii banale de extirpare a amigdalelor. Senatorul pomeneşte şi de cazul bărbatului diagnosticat în mod eronat cu Zona Zoster, deşi în realitate acesta fusese înţepat de o insectă veninoasă. Se specifică şi că, în momentul de faţă, o a treia persoană se află în comă în urma unei transfuzii. Ruşeţ face referire şi la faptul că “personalul medical din această unitatea spitalicească a fost acuzat în repetate rânduri de modul superficial şi neadecvat în care sunt trataţi pacienţii”. În final, senatorul i-a solicitat ministrului să analizeze situaţia Spitalului Judeţean Târgu-Jiu şi să comunice ce măsuri se vor lua pentru evitarea producerii unor evenimente similare celor descrise.

A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here