Pensiunile din Gorj, cu preţuri modice dar cu turişti de peste tot

137

Apropierea sărbătorilor pascale aduc ca de fiecare dată profit patronilor de pensiuni din zonele turistice ale judeţului precum Tismana, Peştişani, Novaci, Baia de Fier sau Polovragi. Acestea sunt pregătite să îşi primească turiştii veniţi pe meleagurile gorjeneneşti din toate colţurile ţării şi au oferte atractive pentru sărbătoarea de Paşte.

Potrivit preşedintelui Asociaţiei Naţionale de Turism Rural, Ecologic şi Cultural – filiala Gorj, Radu Ciobanu, tarifele pentru cazare diferă în funcţie de politica fiecărei pensiuni, însă preţurile la cazare se învârt în jurul sumei de 200 de lei, 3 nopţi cazare plus masă, clientul stabilind, contracost, dacă vrea sau nu să beneficieze şi de cele trei mese zilnice.
Există însă şi cealaltă categorie de persoane care preferă să profite de cele câteva zile de concediu, în afara ţării, optând pentru ofertele turistice puse la dispoziţie de către agenţiile de turism din Gorj. Acestea vin cu oferte atractive pentru petrecerea zilelor de concediu în staţiuni din Bulgaria, Grecia, Turcia, Praga, Lisabona, Berlin, Paris sau Roma.

Paşti la Praga
Reprezentanţii Agenţiilor de Turism din Gorj spun că personale care doresc să petreacă Paştele la Praga trebuie să scoată din buzunar 299 de euro de persoană, preţ special, în care sunt incluse mai multe lucruri. 7 nopţi de cazare, vizită la Castelul Praghez cel mai vizitat obiectiv turistic din oraş şi cel mai mare castel medieval din lume. Ca mai apoi să viziteze Catedrala Sf. Vitus care se afla în interiorul castelului, este cel mai important lăcaş religios şi conţine mormintele foştilor regi ai Cehiei. De asemenea, gorjenii vor putea admira podul Carol, monument simbolic al oraşului care datează din anul 1400, precum şi repere ale oraşului modern: Piaţa Wenceslas, Opera, Muzeul Naţional şi Teatrul Naţional. După amiaza timp liber la dispoziţie, plimbare pietonală cu însoţitorul de grup. Seara, opţional, croazieră cu cină pe râul Vltava. De condiţii speciale vor beneficia şi dacă aleg să petreacă Paştele în celelalte staţiuni.
Printre clienţii care au trecut pragul agenţiilor de turism se numără şi cei care îşi vor petrece vacanţa de 1 Mai în staţiunile de pe litoral. Pachetele de 3 nopţi diferă în funcţie de hotel, pensiune şi bineînţeles dacă persoana doreşte masă sau nu.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here