Pensionarii plătesc mai puţin pentru locurile de veci

137

DSCF3339La solicitarea pensionarilor municipiului Târgu-Jiu, SC Edilitara Public SA, administratorul Cimitirului municipal, a decis scăderea taxelor de concesionare. Dobândirea dreptului de folosinţă asupra locurilor de înmormântare se face prin concesionare, în baza unor tarife aprobate de Consiliul Local Târgu-Jiu.

Astfel, în urma solicitărilor, conducerea SC Edilitara Public, prin acceptul consilierilor locali a decis diminuarea taxelor. Conform noii hotărâri, pentru concesionarea unui teren cu dimensiunea standard de 1,25 mp x 2,5 mp pe o perioadă de şapte ani, taxa de concesionare este de 150 de lei faţă de 199 de lei. De asemenea, pentru concesionarea unei suprafeţe cu aceeaşi dimensiune pe o perioadă de 25 de ani, taxa de concesionare este de 535,70 lei faţă de 710 lei.

Potrivit lui Alexandru Zaharia, şeful SC Edilitara Public SA, taxa pentru concesionarea terenului se achită integral la casieria Administraţiei Cimitirului, pe baza cererii de concesionare aprobată. „Nu se percepe taxă de concesionare pentru veteranii şi văduvele de război, deţinuţii şi deportaţii politici şi urmaşii eroilor martiri ai revoluţiei, precum şi pentru persoanele fără posibilităţi materiale. În urma unei anchete, cheltuielile de înmormântare ale ultimei categorii menţionate sunt suportate de fondurile speciale ale primăriei”, a declarat Alexandru Zaharia.

Diminuări şi la întreţinere

Contractul de concesiune încheiat între SC Edilitara Public SA şi persoanele fizice reglementează şi obligaţia concesionarului ca, anual, să achite o taxă de întreţinere. Tot în urma solicitărilor primite de la persoanele vârstnice, societatea a hotărât şi diminuarea taxelor de întreţinere. Astfel, cei care au un venit lunar de până la 350 de lei pe an, sunt scutiţi de la plata acesteia, 50% reducere primesc cei cu venituri cuprinse între 351 şi 600 de lei şi cei care au un venit de peste 601 lei sunt obligaţi să achite integral taxa de întreţinere.

În timpul vieţii se pot atribui locuri de înmormântare dacă cel care doreşte să concesioneze are o vârstă de peste 75 de ani sau suferă de boli grave atestate de documente medicale. De asemenea, persoana în cauză trebuie să aibă domiciliul în municipiul Târgu-Jiu şi să nu deţină un alt loc de veci.

Izabella Molnar

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here