Pensionarele, „atenţionate” cu un mărţişor şi cu prăjituri

111

pensionare (1)Sute de pensionare din municipiul Târgu-Jiu înscrise la cluburile vârstei a treia au fost ieri celebrate de către autorităţile locale cu ocazia Zilei Mărţişorului. Acţiunea se va repeta şi săptămâna viitoare de Ziua Internaţională a Femeii.

Primăria Târgu-Jiu a organizat în cursul zilei de ieri, cu ocazia Zilei Mărţişorului, o masă festivă la Cluburile Persoanelor de vârsta a III-a din municipiu. „Dorim să le facem femeilor zilele mai frumoase organizând câteva acţiuni de destindere şi distracţie, menite să le facă să se simtă bine. Astăzi (n.r. ieri), femeile înscrise la toate cluburile vârstei a treia au primit mărţişoare, sucuri şi prăjituri. De asemenea, de Ziua Femeii, vor avea loc mici petreceri la fiecare club în parte, cu pensionaremuzică, dansuri şi câteva premii. Vom împărţi bilete de tombolă, iar în cadrul acesteia premiile vor consta în pachete de şampanie şi prăjituri, precum şi invitaţii la un salon de frumuseţe din oraş”, a declarat Teodora Ciobanu, şefa Direcţiei Publice de Protecţie Socială (DPPS) Târgu-Jiu. Aceasta a precizat că la petrecerea de Ziua Femeii, atmosfera va fi încinsă cu muzică populară interpretată de artiştii Şcolii Populare de Artă Târgu-Jiu. Directoarea DPPS a precizat că nici ziua de 9 martie, când sunt sărbătoriţi bărbaţii, nu va fi trecută cu vederea: „Pe 9 martie, vom întâmpina şi aştepta toţi domnii înscrişi la cluburile vârstei a treia din municipiu, iar ei vor primi tradiţionalii mucenici, însoţiţi de un pahar cu vin. Cheltuieli mari nu vor fi cu toate aceste petreceri deoarece premii sunt obţinute din sponsorizări, dar costurile reale le vom şti după ce fiecare acţiune va lua sfârşit”.

Damele, încântate de atenţii

Pensionarele prezente ieri la cluburile din municipiu nu au putut decât să mulţumească autorităţilor locale, cu precădere primarului Florin Cârciumaru, pentru acţiunile iniţiate în cinstea vârstnicilor din municipiu. „Ne-am simţit foarte bine şi pe această cale dorim să îi mulţumim frumos domnului primar că în niciun an nu a uitat de noi, şi mereu a fost atent şi ne-a făcut numai surprize plăcute. Eu sunt singură, am soţul decedat şi nu am de la cine să primesc flori şi mărţişoare”, a declarat Floarea Zestrean, una dintre pensionarele prezente. Iniţiativa organizării unor astfel de petreceri de 1 şi 8 martie a fost şi pe placul Mariei Avram, o altă pensionară: „Avem cel mai bun primar, unul de nota 20, deoarece se gândeşte şi la noi pensionarii, să ne mai facă din când în când câte o petrecere”.

Izabella Plăstoi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here