Pensii care ar trebui să fie egale, mai mari cu 40%

1541

Guvernul trebuie să facă reforma pensiilor pentru a elimina inechitățile din sistem, a anunțat ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Dan Vîlceanu.
„În ce privește sistemul de pensii și reforma pensiilor, eu cred și toți românii ar considera că reforma pe care trebuie să o face este foarte utilă. Vorbim de eliminarea inechităților din sistem.
Sunt multe situații în care un pensionar a ieșit la pensie anul acesta și are pensia mai mare cu 30-40% față de alt pensionar care a ieșit la pensie acum 3-4 ani, ceea ce este o inechitate crasă și nimeni nu-și dorește să se mai întâmple acest lucru. În al doilea rând, creșterea pensiilor mici. În România acum nu există posibilitatea de a crește pensiile mici, poți crește doar punctul de pensie și când crești punctul de pensie, crești la toți și inechitățile devin și mai mari. Reforma pensiilor aduce echitate în sistem și nu cred că trebuie să schimbăm ceva aici”, a spus Vîlceanu. Deputatul PNL de Gorj a respins o solicitare a partenerilor de guvernare de la PSD de renegociere a PNRR cu Comisia Europeană, dar a admis că legal există totuși posibilitatea de a modifica planul.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here