Penitenciarul Târgu-Jiu confirmă că la GAZ s-au depistat recipiente goale de alcool și celulare! Vinovaților li s-au făcut rapoarte de incident și s-a dispus o anchetă administrativă

263

Penitenciarul Târgu-Jiu a anunțat, joi, măsurile care s-au luat în urma incidentului de la GAZ-ul unității, făcut public în numărul trecut de către Gorjeanul. În cauză, potrivit comisarului șef al Penitenciarului Târgu-Jiu, Ion Popescu, s-au dispus o serie de măsuri drastice după ce, la perchezițiile derulate la punctul de lucru permanent GAZ, în camerele de deținere au fost depistate obiecte interzise(recipiente de la băuturile alcoolice și două telefoane mobile). Deținuții vinovați au fost mutați înapoi în penitenciar și au fost retrași de la muncă, ei fiind și sancționați disciplinar. Tot lor li s-au făcut rapoarte de incident, iar pentru respectivii au fost sesizate și organele de poliție.

Conducerea Penitenciarului Târgu-Jiu a venit, ieri, cu clarificări după ce Gorjeanul a sesizat, în numărul din 26 iulie 2018 că la GAZ-ul închisorii s-a consumat alcool și sunt telefoane mobile, măsurile lipsind cu desăvârșire. Potrivit documentului transmis de unitatea de detenție din municipiu, obiectele interzise au fost depistate, săptămâna trecută, la percheziția lunară. Măsurile s-au luat însă în acest caz, spun reprezentanții Penitenciarului, împotriva vinovaților fiind sesizate organele de poliție, deținuții vinovați au fost mutați pe camerele interioare ale închisorii, respectivii fiind retrași de la muncă, celor vinovați li s-au întocmit rapoarte de incident și a fost sesizată comisia de disciplină împotriva acestora. A mai fost sesizată comisia de individualizare a regimului pedepselor pentru ca și celor vinovați să li se schimbe regimul de detenție în unul mai restrictiv. De asemenea, la nivelul penitenciarului se derulează acum cercetări administrative cu privire la împrejurările și factorii care au condus la producerea acestor evenimente. La GAZ-ul închisorii sunt deținuți aflați în regim deschis, fapt care le permite un grad mare de libertate de mișcare și realizarea fără pază și supraveghere a activităților la care sunt repartizați. În cadrul GAZ-ului sunt camere de luat vederi, mai spun reprezentanții închisorii.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here