Penitenciarul Târgu-Jiu, centru de examinare pentru 33 de elevi ai Școlii de la Târgu Ocna

1104

Zeci de elevi înscriși la Școala Națională de Pregătire a Agenților de Penitenciare Târgu Ocna au fost examinați în cadrul Penitenciarului Târgu- Jiu, acesta fiind centru de concurs alături de alte cinci centre amenajate în țară.

Anul acesta, examenul de certificare a calificării profesionale de agent de penitenciare pentru elevii Şcolii Naţionale de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare Târgu Ocna, seria 2019 – 2020, s-a desfăşurat într-un context atipic, adaptat condiţiilor impuse de pandemia provocată de noul coronavirus SARS-CoV-2, precum și modificării Metodologiei de organizare şi desfăşurare a examenului de certificare a calificării profesionale de agent de penitenciare, cu durata de un an, la Şcoala Naţională de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare Târgu Ocna, aprobată prin Ordinul M.J. 3504/C/04.09.2020. Ca element de noutate, în acest an, examenul de certificare a calificării profesionale de agent de penitenciare, s-a desfăşurat în perioada 28 septembrie 2020 – 12 octombrie 2020, în şase centre de examinare, respectiv: Penitenciarul Arad – 36 elevi; Centrul de Detenţie Craiova – 67 elevi Penitenciarul Mioveni – 27 elevi; Penitenciarul Slobozia – 24 elevi; Ş.N.P.A.P. Târgu Ocna – 58 elevi; Penitenciarul Târgu Jiu – 33 elevi. La examenul de certificare a calificării profesionale de agent de penitenciare au participat un număr de 245 elevi, care îndeplineau condiţiile de participare la examenul de absolvire (dintre care 179 şcolarizaţi în cadrul S.N.P.A.P. Târgu Ocna şi 58 şcolarizaţi în cadrul S.N.P.A.P. Târgu Ocna – Secţia Arad, structură de învăţământ arondată şcolii, precum și un număr de 8 elevi din Republica Moldova).

Potrivit purtătorului de cuvânt
al Şcolii Naţionale de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare Târgu Ocna, în vederea derulării în bune condiţii a examenului de certificare, s-a pus pe primul plan siguranţa şi sănătatea elevilor și a personalului implicat în organizarea şi desfăşurarea examenului de certificare şi s-au depus toate eforturile pentru a depăşi cu bine această perioadă. Comisiile de examinare în vederea certificării calificării profesionale de agent de penitenciare au fost stabilite prin Decizia directorului general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor nr. 608 din data de 25 septembrie 2020.După susţinerea celor 3 probe de examen au fost declaraţi absolvenţi 244 de elevi ai Şcolii Naţionale de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare Târgu Ocna, iar un elev a fost declarat respins la proba scrisă. Modul de organizare şi desfăşurare a concursului de admitere a fost atent monitorizat de către reprezentanţii organizaţiilor sindicale, în calitate de observatori. În contextul restricţiilor impuse pentru prevenirea transmiterii virusului SARS-CoV-2, Şcoala Naţională de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare Târgu Ocna nu a putut organiza festivitatea de absolvire ca în ceilalţi ani.Şcoala Naţională de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare este instituţie publică de învăţământ postliceal, cu personalitate juridică, în subordinea Administraţia Naţională a Penitenciarelor. Şcoala Naţională de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare Târgu Ocna face parte din instituţiile publice de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională ale statului şi are ca principal obiect de activitate formarea iniţială a agenţilor de poliţie penitenciară. Instituţia este acreditată de către Ministerul Educaţiei Naţionale, ca instituţie de învăţământ preuniversitar de stat, nivel postliceal, militar, nivel 5, pentru calificarea de ,,agent de poliţie penitenciară”, învăţământ ,,de zi”, parte a sistemului naţional de educaţie.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here