Penegistul Paliţă, amendat pentru sesizarea unui furt de lemne la Curtişoara

581

Ion Paliţă, preşedintele PNG Gorj, a fost amendat, sâmbătă, cu 500 de lei de poliţiştii din Bumbeşti-Jiu, pentru că a sesizat la 112 că trei persoane au tăiat lemne de pe proprietatea unei rude de-ale sale, din Curtişoara. Văzând că în lipsa proprietarei de drept cei trei s-au apucat să-i defrişeze terenul verişoarei sale, Paliţă a solicitat sprijinul organelor de poliţie. Deşi poliţiştii s-au prezentat la locul faptei, în final, tot reclamantul s-a ales că amendă.

,,Vreau dreptate socială! Nu mi se pare corect ca poliţia să mă amendeze pe mine pentru că am reclamat un abuz. Lemnele tăiate nu erau marcate, ruda mea nu ştia de fapta petrecută pe terenul ei. Trebuia să se solicite acordul Ocolului Silvic pentru a se trece apoi la tăiat, dar cei trei nu au făcut asta ci au defrişat pe 100 de metri lungime pe marginea unui pârâu, tot, deoparte şi de alta. S-au tăiat două camioane de lemne la cererea unui vecin de-al rudei mele, fără acordul proprietarei de drept, care locuieşte în comuna Bălăneşti. Dar poliţia aşa a înţeles să clarifice lucrurile, fiind certat că mi-am permis să sun la 112”, a declarat, revoltat, Paliţă.
Acesta a menţionat că va ataca în instanţă amenda primită, el refuzând să semneze procesul-verbal prin care era anunţat că va trebui să achite 500 de lei pentru că a apelat numărul unic de urgenţă nefiind proprietarul terenului. ,,Eu am anunţat un furt în desfăşurare pentru care ajung eu să plătesc”, a completat şeful PNG Gorj.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here