Penalul Dian, Vâlceanu şi ex-deţinutul Săvoiu, şefii de campanie ai lui Iohannis la Gorj

286

Conducerea operativă a ACL a decis marţi în prima şedinţă având ca temă campania pentru prezidenţiale ca şefii de campanie la nivel judeţean să fie copreşedinţii ACL de la nivelul organizaţiilor de judeţ, iar sloganurile de campanie să fie stabilite în urma unor cercetări sociologice amănunţite. La Gorj asta impune ca şefii de campanie ai lui Iohannis să fie Dian Popescu, trimis în judecată pentru dare de mită, Dan Vâlceanu, fost discipol al lui Ionel Manţog, şi Ion Săvoiu, şeful Forţei Civice, reabilitat de instanţă după o condamare pentru furt.

,,În mod evident am luat decizii cu caracter organizatoric, structura echipei centrale de campanie şi structura echipelor judeţene de campanie. În mare parte am discutat şi de componenţa echipei centrale de campanie. Încă nu este definitivată. Ea va fi dată publicităţii după ce va fi definitivată”, a declarat vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban. Orban a adăugat că în cadrul şedinţei s-a stabilit ca la nivel judeţean să existe ,,o structură standard de campanie, iar şefii de campanie să fie copreşedinţii (la nivel de judeţ – n.r.) al marelui partid liberal, respectiv ai Alianţei Creştin Liberale cu care candidăm”. Decizia impune ca la Gorj, prezidenţiabilul ACL să aibă trei şefi de campanie electorală, adică şeful PNL, cel al PDL şi cel al Forţei Civice Gorj.

savoiu ion (2)Iohannis mai vine la Gorj, dar fără ajutoare
,,De asemenea, am discutat o serie de măsuri care fac parte din planul campaniei de strângere de semnături pentru susţinerea candidatului la Preşedinţie”, a precizat vicepreşedintele PNL. Ludovic Orban a spus că în acest moment nu poate fi precizat calendarul evenimentelor politice din teritoriu la care ar urma să participe Klaus Iohannis în următoarea perioadă. ,,Am stabilit sistemul în care vom organiza acest calendar de evenimente”, a precizat vicepreşedintele PNL. Întrebat dacă a fost stabilit un slogan al campaniei electorale a lui Klaus Iohannis, Orban a spus că astfel de elemente vor fi decise în urma unor cercetări sociologice amănunţite. ,,Sloganul sau sloganele de campanie vor fi elaborate după cercetări sociologice mult mai profunde decât sondajele de opinie pe care le-am făcut, care presupun cercetări cantitative, cercetări mai profunde cantitativ şi de asemenea foarte multe cercetări calitative. Pe noi ne interesează să ne adecvăm mesajul publicului şi, mai ales, acţiunea politică la aşteptările populaţiei”, a mai declarat vicepreşedintele PNL.
Ludovic Orban PNL a fost prezent marţi la prima şedinţă a conducerii operative a ACL în cadrul căreia s-a convenit asupra primelor măsuri organizatorice privind campania electorală a lui Klaus Iohannis la prezidenţiale.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here